BANANA I CIMET ZA BOLJI SAN


 

Umesto pilula za spavanje, evo recepta za neobičan čaj sa bananom i cimetom, koji pomaže da se opustimo i lakše zaspimo… Jednostavan, jeftin, prirodan i zdrav – možete ga piti svaku večer pred spavanje.

 

Pomoći će vam da se opustite i zaspite, a ujedno je i zdrav večernji obrok…
Potrebno vam je: jedna banana (ako je moguće, organska), manji lonac vode i žličica cimeta.
Najprije odrežite krajeve banane i bacite ih. Ukoliko je banana organska, dobro je operite i koristite je sa korom, a ukoliko je konvencionalno uzgajana, onda bananu očistite, a koru bacite.
Zagrijte lonac sa vodom da proključa, pa ubacite bananu u lonac i krčkajte 10 minuta. Naspite kuhan čaj u šalicu za čaj, pa poprskajte cimetom – i popijte.
Zašto ova jednostavna kombinacija djeluje?
Poznato je da  magnezij pomaže kod nesanice. Nedostatak magnezija je jedan od ključnih faktora nastanka nesanice. I banana i njezina kora su veoma bogate kalijem i magnezijem, tako da čaj od banane pomaže da vam se opuste mišići i tako potiče zdrav osjećaj pospanosti. Cimet je, opet, sjajan protiv nesanice zato što on značajno doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi. Uravnotežen nivo šećera je suštinski da tijelo počne proizvoditi hormone koji poboljšavaju san.
Ako želite da vaš čaj za spavanje bude slađi, dodajte slobodno žličicu kvalitetnog meda. Kombinacija meda i cimeta pomaže probavljanju, poboljšava cirkulaciju, potiče imunitet, ublažava kašalj, doprinosi boljoj cirkulaciji…

 

Izvori:
www.webmd.com
www.homestead-and-survival.com
www.members.upnaway.com


29. studenoga 2017 by Dina
Komentari isključeni za BANANA I CIMET ZA BOLJI SAN