BRIJETE SE ‘TAMO DOLE’? ONDA OBAVEZNO PROČITAJTE OVO!


0b0f206cfc72d23dfbaa141eddf2bb21

Ako brijete intimnu zonu, riskirate da doživite ove grozne posljedice! Pošto je uklanjanje dlačica “tamo dole” već normalna stvar, mnogi nemaju pojma kakve užasne nuspojave ih očekuju!

 

Depiliranje bikini zone spada među najomraženije ženske rituale dotjerivanja. Novo istraživanje je odkrilo da većina žena koje potpuno ili djelomično uklanjaju dlačice s područja intimne zone, mogu ozbiljno naštetiti svome zdravlju.

NE DIRAJTE STIDNE DLAKE!

– Žene ne razumiju rizike brijanja stidnih dlačica, jer je brijanje malja s ostalih dijelova tijela bezopasno i ne prijeti narušavanju zdravlja – kaže Andrea De Marija koja je vodila istraživanje objavljeno u časopisu “American Journal of Obstetrics & Gynecology”.

 

Istraživanje je pokazalo da 87 % žena sređuje intimnu frizuru, a 90 % njih to čini brijačem.

 

No, genitalna koža je izuzetno osjetljiva i to više nego, recimo, koža na nogama. Stoga brijanje može stvoriti sitne ozljede koje nisu nužno vidljive.

 

To bi moglo objasniti zašto je 60% žena izjavilo da je doživjelo nuspojavu nakon uklanjanja stidnih dlaka. Najčešće je riječ o sitnim posjekotinama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.

IAKO SU MALE, OZLJEDE NISU BEZAZLENE!

Koža ispod struka prepuna je znojnih žlijezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno. Savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posjekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, pa je mogućnost infekcija velika.

 

Možete se zaraziti spolno-prenosivim bolestima kao što su herpes i HPV, jer stidne dlake su u stvari prirodna barijera koja sprječava infekcije.


23. srpnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za BRIJETE SE ‘TAMO DOLE’? ONDA OBAVEZNO PROČITAJTE OVO!