BUDITE ŽIVAHNIJI UZ ZDRAVU JETRU


 

Tko zna o čemu su naši predci razmišljali prije tisuću i više godina kada su izmislili riječ kojom su označili ovaj organ. Vjerujem da su imali na umu riječ “živjeti” (eng. live), koja potiče od riječi “živ” (eng. alive), što znači “nastaviti sa životom” (u pitanju je igra riječi jer je “liver” engleska riječ za jetru). Tko zna… ali sigurno su znali da kada se ovaj organ razboli, ne možete “nastaviti sa životom”.

 

Jetra je najizdržljiviji organ u vašem tijelu. Ona obavlja mnogo različitih funkcija, više od bilo kog drugog organa. Zapravo, medicinska nauka ne zna šta ona sve može, i po mom mišljenju, nikada neće saznati. Ono što znamo je da ona stvara glukozu, jedinu kemikaliju koja nam daje čistu energiju. Stvara digestivne tekućine koje su potrebne za probavu hrane. Stvara enzime koji neutraliiraju otrove u vašoj krvi. Stvara hormone, razbija masnoću, ubija bakterije i viruse, sintetizira proteine, i skladišti sve – od imunih ćelija do željeza i vitamina A, B12, D, E, K itd.

 

Vaš najveći organ za energiju

Posao jetre je da pretvori ugljikohirdate u glukozu. Glukoza je glavni izvor energije u ljudskom tijelu. Vaša jetra stvara glukozu i skladišti je kao energetsku rezervu. Kada vam zatreba energija u bilo kom trenutku u toku dana, jetra ispušta ovu skladištenu glukozu, i u sekundi doživljavate eksploziju energije, bolje nego kada popijete kavu. Održavanje jetre zdravom i čistom pomaže vam da imate dovoljno energije kad god vam zatreba.

 

Vaš najveći organ za čišćenje

Jetra je najveći organ za čiščenje u tijelu. Hrana koju konzumirate je zaprljana, poprskana, obojena, nezdravo začinjena i pomiješana različitim toksičnim kemikalijama, a zatim upakirana u toksične kutije i ambalaže. Samo Bog zna šta se nalazi u vodi koju pijete i zraku koji dišete? Sve što jedete i pijete je svareno i putuje od crijeva, kroz portalnu venu, najprije do jetre. Sve što uđe u vaša usta mora prvo proći kroz jetru, i kroz njene mnogobrojne sigurnosne provjere, prije nego što uđe u krvotok kako bi nahranilo svaku ćeliju u tijelu. Jedna od najvažnijih funkcija jetre je da proizvede enzime i brojne druge kemikalije koji neutraliziraju i čine bezopasnim sve štetne i otrovne supstance u hrani, vodi i zraku. Ako je jetra čista i zdrava, ona sadrži milione i milione imunih ćelija, zvanih makrofage, što doslovno znači „proždrljivci.“ Ove makrofage pružaju pomoć pri čišćenju koje vrši jetra, ubijajući i jedući bakterije, viruse, gljivice, parazite, i svaki drugi štetni materijal, ili kemikaliju sa kojom dolaze u kontakt.

 

Učinite da vaš život bude dug, sa puno zdravlja i energije

Bilo da živite američki san, ili japanski, ruski ili kineski san, moderan život u većini civiliziranog svijeta je otrovan i smrtonosan. Ono što se nalazi u hrani, vodi i zraku stvara bolest i ubija vas svake sekunde svakog dana. Zahvalite Bogu za vašu jetru, jer vam spašava život, svakog dana. Razmislite o tome, i znajte da oko 100.000 novih kemikalija kruži u našoj sredini, i našem tijelu, tako da ispiranje, čišćenje i zaštita jetre jednom godišnje i ne zvuči tako ekstremno, zar ne?

 

Zašto moramo čistiti i ispirati našu jetru?

Kao što sam spomenuo, posao jetre jest da pročisti sve što pojedemo i popijemo i ukloni sve što je štetno iz naše probavljene hrane prije nego što uđe u krvotok. Jetra uklanja kolesterol i štetne masti uslijed pretjeranog konzumiranja hrane životinjskog porjekla i uklanja tisuće aditiva u hrani i tekućine koje konzumiramo.

 

Jetra uklanja sve ove štetne materije iz krvi, koje bi, ukoliko bi se zadržale, mogle prouzrokovati srčane napade, moždane udare, probleme sa cirkulacijom, rak, neurološke bolesti i stotine drugih bolesti. Iz tog razloga, mnogi doktori često kažu da, kada dobijete bilo koju bolest, vaša jetra je oboljela dosta prije nego što se ta bolest razvila. Nezdrav način života i ishrana prouzrokuju da se jetra umori i sama postane zakrčena istim toksičnim otpadom koji je uklanjala iz vaše krvi. Kada je zakrčena i bolesna, jetra ne može uklanjati otrov iz vas. Taj nagomilan otpad čini da jetra oboli, pa čak i izaziva rak jetre. Čišćenjem i ispiranjem jetre, jetra se oslobađa otrovnog sadržaja, kada je zakrčena i pretrpana. To je poput klistira za jetru

 

Preuzeto iz knjige „5-dnevni program čišćenja jetre“ Dr Ričard Šulc


05. svibnja 2018 by Dina
Komentari isključeni za BUDITE ŽIVAHNIJI UZ ZDRAVU JETRU