DA LI SPAVATE NA LIJEVOJ STRANI?


strana 1

 

Prosječna osoba spava oko osam sati dnevno. Trećinu našeg života provodimo u spavanju. Ljudi vole da spavaju na mnogo različitih načina. Spavanje na lijevoj ili desnoj strani, na leđima ili sklupčani u fetalnom položaju su najčešće pozicije za spavanje. Ono što ne znaju je da svaka od tih pozicija može imati loš ili dobar učinak na vaše zdravlje.

 

Na primjer, spavanje na leđima nije dobro za ljude koji pate od astme ili apneje, jer podiže nivo rizika vezanih za probleme sa disanjem. Osim toga, spavanje na desnoj strani može pogoršati probleme sa probavom. Ovi negativni efekti mogu izazvati manji i niži kvalitet sna.

 

Spavanje na lijevoj strani je najbolji položaj za spavanje u smislu koristi koje ima na naše zdravlje. Jedna od njih je bolja probava. Također, poboljšava cjelokupni sustav za probavljanje, tako da omogućava tijelu da  izvuče hranjive supstance i eliminira toksine brže i efikasnije. Ovaj položaj za spavanje  utječe na cirkulaciju i kardiovaskularno zdravlje, jer  srce bolje pumpa  i krv cirkulira sa većom moći natrag u srce.

 

Osim toga, spavanje na  lijevoj strani poboljšava funkciju slezene. To dovodi do poboljšanja limfne drenaže i više toksina izlazi iz tijela, sa manje općeg stresa i nema negativan utjecaj na naše zdravlje.

 

Položaj dok spavate može napraviti veliku razliku u utjecaju na vaše zdravlje. Dakle, ako ne spavate na lijevoj strani, pokušajte učiniti to što je prije moguće. Svaka osoba ima svoj omiljeni položaj pri spavanju, ali možete promijeniti tu naviku,kao i sve ostalo u svom životu.


23. prosinca 2017 by Dina
Komentari isključeni za DA LI SPAVATE NA LIJEVOJ STRANI?