DR ŠULC: ČEPIĆI ZA ŽENE


Za sve koji žele da saznaju više o biljnom vaginalnom bolusu i rutinama sa čepićima od češnjaka koje pomažu da se izliječi rak grlića maternice, evo dodatnih informacija…

Čepići za žene

Za žene koje imaju problema sa rakom grlića maternice i drugim bolestima jajnika, maternice i vagine predlažem naizmjenično korištenje dvije vrste prirodnih čepića. Prva je jednostavno umetanje češnja češnjaka. Druga je biljni čepić koji možete napraviti u kućnoj radinosti.

Ono što najčešće preporučujem je da se tokom jednog tjedna koriste češnjevi češnjaka i da se onda sljedećih sedam dana koriste čepići. Ili da se šest dana koriste češnjevi češnjaka, pa dan pauze i onda šest dana korištenja biljnih čepića.

Može se koristi češnjak ponedjeljkom, a čepići utorkom, pa onda češnjak srijedom ili da oni koji ih koriste rade kako hoće. Međutim, najmanje šest dana se moraju koristiti češnjevi češnjaka i šest dana se moraju koristiti biljni čepići tokom tridesetodnevnog programa.

Šestodnevna rutina sa čepićima od češnjaka: Korištenje češnjaka radi se u tri faze. Prva faza, prva noć, jednostavno staviš češnjak. Druga noć, zgnječiš ga. Treća noć i naredni dani, izrežeš češnjak na kriške. Svaka faza je intezivnija od sljedeće.

Prva faza (prva noć): Uzmi veliki češanj češnjaka, veličine palca, očisti ga i stavi ga u vaginu i izvadi ga ujutro. Izvući ćeš ga tako što ćeš stati uspravno, on će spasti i izvući ćeš češanj češnjaka. Potrudi se da upotrijebiš veliki češanj češnjaka veličine palca – manje češnjeve češnjaka je puno teže izvući vani.

Druga faza (druga noć): Očisti veliki češanj češnjaka, pritisni ga i zgnječi ga. Gnječiš češnjak da bi aktivirala sastojak koji se zove alicin. Alicin u češnjaku ne postoji dok ga ne aktiviraš. Drugim riječima, na početku ne postoji alicin u češnjaku sa kojim možeš nešto napraviti. Tu su samo suhe ćelija vlakana i tekuće ćelije kiseline. Kada izrežeš ili samelješ češnjak, kiselina se izljeva iz vlakna i alicin je rezultat te kemijske reakcije. Ono što se dešava u češnjaku je da u njemu nema ničega dok ga ne počneš žvakati, rezati ili gnječiti. To je razlog zašto češnjevi češnjaka nemaju jak miris. Međutim kada ih izrežeš – bum, stvaraš kemiju u svojoj kuhinji. Dakle, pritisni češnjak, zgnječi ga i stavi u vaginu. Nakon što ga zgnječi, 99% žena neće osjetiti ništa neobično zbog češnjaka u svojoj vagini.

Treća faza (treća noć): Zgnječi češnjak i napravi neke bočne kriške nožem na češnju. Tada ćeš stvoriti više alicina. Neke žene će osjetiti blago golicanje oko pet minuta nakon što stave izrezani češnjak u vaginu i ništa više od toga. To je u redu i neće te nikako ozljediti. Ako ti je to previše ekstremno možeš ga izvaditi i napraviti manje kriški i manje ga gnječiti. Stavi to unutra i ostavi ga preko noći. Izvadi češnjak ujutro.

Drži se treće faze tokom naredne tri noći.

Radi ovu šestodnevnu rutinu sa češnjakom i nikakva bakterija, gljivica ili virus neće preživjeti u tvojoj vagini. Smanjit će zapaljenje, što se tiče onih sa rakom, znamo da češnjak uništava tumore.

Formula za vaginalne čepiće:

Generalno, ova formula se koristi za vaginalne infekcije, ali se može koristiti i za rak grlića maternice i druga kancerogena oboljenja u toj oblasti. Možeš ih prilagoditi svojim potrebama. Drugim riječima, ako imaš rak, dodaj korijen vinobojke u čepiće. Ako ne, možeš to preskočiti.

Evo šta ti treba:

  • staklenka od 450 ml kokosovog ulja
  • boca od 60 ml ulja od čajnog drveta
  • 55g korijena kanadskog ljutića u finom prahu
  • 55g korijena običnog štavelja u finom prahu

Neobavezno:

  • korijen vinobojke
  • kajen, crvena ljuta paprika
  • češnjak

Pomiješaj u posudi dvije žlice finog praha običnog štavelja i dvije žlice finog praha kanadskog ljutića. Fini je ključna riječ ovdje jer ako imaš grube biljke onda smjesa može biti gruba.

Dodaj 4-6 kapi ulja od čajnog drveta. Ulje čajnog drveta je višestruki antibiotik i djeluje i antigljivično. To je australski grm u vidu ulja koji se može kupiti u drogerijama.

Stavi staklenku kokosovog ulja u lonac sa toplom vodom. Kokosovo ulje je na sobnoj temperaturi je čvrsto, ali kada se ugrije postaje tekuće. Dodaj dovoljno kokosovog ulja u ove biljke u prahu da bi napravila suho pita tijesto. Ako je previše vlažno, kada budeš htjela da napraviš čepiće, ono će izgubiti svoj oblik i pretvoriti se u palačinke.

Ključ je u tome da se napravi tijesto koje će biti suho i ako ga napraviš da bude previše vlažno, što skoro svi naprave, onda dodaj još kanadskog ljutića i običnog štavelja. Ako je previše suho, dodaj još kokosovog ulja. Igraj se sa tim dok ne napraviš pravo suho pita tijesto.

Oblikuj suho biljno pita tijesto u 12 velikih ili 24 srednjih čepića. Stavi ih na stakleni tanjur i stavi ih u frižider.

Ako imaš rak možeš koristiti jednake dijelove vinobojke u prahu, običnog štavelja u prahu i kanadskog ljutića u prahu. Ako koristiš svježi korijen vinobojke moraš biti pažljiva. Naribaj ga u kućnom ribežu. Korijen vinobojke biti će vlažan nakon što se nariba i imat će dosta kiseline u sebi i opeći će te. Osuši naribani korijen vinobojke na suhom mjestu ili dehidratatoru. Većina ljudi će ga prodavati u obliku praha i prah je manje aktivan, ali i manje kiseo ili zapaljiv.

Ako hoćeš dodati nešto malo dramatičnije, možeš dodati i prstohvat kajen crvene ljute paprike. To je moćna biljka koja stvarno stimulira cirkulaciju krvi. Ne zaboravi, ako krv ne stigne tamo dole, neće doći do izlječenja koje želiš. Govorim ovdje o prstohvatu. Ako želiš možeš dodati kap ili dvije ulja od češnjaka.

Šestodnevna vaginalna bolus rutina:

Kada izvadiš čepiće iz frižidera, oni će biti zaleđeni. Moraš staviti čepiće u roku od 30 sekundi jer dok ih držiš oni počinju da se tope, jednostavno zbog topline tijela. Podmaži prvo svoju vaginalnu oblast sa malo maslinovog ulja i onda stavi čepiće unutra. Potrudi se da bude podmazano jer inače će biti prilično nezgodno.

Najbolji način da to napraviš je da staviš čepiće noću, ostavi ih da budu tamo tokom cijele noći. Morati ćeš da staviti i higijenski uložak. Tko god ima vaginalnih problema ne bi trebao koristiti tampone.

Ujutro ćeš primijetiti da dio bolusa želi izaći. To je u redu, ostavi to tako tokom cijelog dana i onda ćeš se navečer htjeti isprati. Postoji više načina ispiranja koji su dobri da te skroz očiste. Jedan od mojih omiljenih je pola litre vode sa par žlica svježeg iscijeđenog limuna ili soka od limete. Možeš koristiti i par žlica sirovog organskog jabučnog octa.

Navečer, stavi još jedan bolus unutra. Slijedi ovu rutinu narednih šest dana.

                  – Dr ŠulcP


22. travnja 2019 by Dina
Komentari isključeni za DR ŠULC: ČEPIĆI ZA ŽENE