DR ŠULC: KAMENJE U BUBREGU, STRAŠNA BOL I MOJE PRIRODNO RJEŠENJE


PITANJE:

Dragi dr Šulc, upravo sam imao drugi nastup (bolje rečeno, borbu) izbacivanja kamena iz bubrega (i ovoga puta je bilo MNOGO bolnije nego prvi put). Razmišljam da počnem koristiti vaše proizvode za bubrege jer mi ih je (kao i sve vaše proizvode) preporučio jedan prijatelj. Međutim, brinem se šta će se desiti kada počnem sa vašim režimom liječenja. I dalje imam kamen veličine oko 3 milimetra u mom desnom bubregu koji se nije pomicao godinama. Moje kamenje je od kalcija (za razliku od kamenja koju ima većina žena i koji su ili od magnezija ili od mokraćne kiseline), za koji su mi rekli da ga se ne mogu riješiti na način na koji se ljudi rješavaju nekalcijskog kamenja u bubregu. Također, utvrđeno je da imam nefrokalcinozu (koja je nastala od kalcija iz mojih bubrega). Moje pitanje je: hoće li se jedan moj kamen i/ili drugo kamenje i naslage kalcija početi izbacivati kada počnem sa vašim režimom liječenja, izazivajući mučnu bol koju sam osjetio kada sam izbacivao kamenje iz bubrega? Bog zna da NE ŽELIM opet proći kroz TO. Moj strah od izbacivanja kamena i boli koja ga prati je ono što čini da oklijevam početi koristiti vaše proizvode za bubrege. Mislio sam pokušati sa ovim postavljanjem pitanja vama, pa mi vi odgovorite ako budete imali vremena. Hvala vam!

 

 –  Toni P., Murpark, Kalifornija, SAD

ODGOVOR:

Dragi Toni,

Sjećam se da sam kao klinac čuo mog oca kako vrišti u agoniji u kupatilu. Kada sam otvorio vrata od kupatila, vidio sam ga polusvjesnog kako leži na podu, obliven znojem i u suzama. To me je na smrt preplašilo jer sam mislio da umire, bio je blijed. Nije umirao, iako to zna biti bolnije od mnogih smrti. On je tada izbacio kamen iz bubrega.

 

Počeo sam sa ovom pričom da bih ti pokazao da ZNAM što je bol kroz koju prolaziš. Godinama kasnije čuo sam priče od svojih pacijenata koji su izbacivali kamenje iz bubrega, PRIJE nego što su provodili moje kliničke tretmane. Da ponovim, ZNAM koji je nivo boli u kroz koju si prolazio.

 

Mikroskopski pogled na oštre krajeve kamena u bubregu. (Auć!)

 

S druge strane, pretvaraš se u ljudski fosil, ako su doktori u pravu i ako imaš nefrokalcinozu, ili ako tvoji bubrezi gomilaju kalcij, onda moraš dvije stvari odmah napraviti.

 

Ako si čitao moj BLOG, znaš da se MOŽEŠ izliječiti od BILO ČEGA, OD BILO KOJE BOLESTI, i sve što trebaš napraviti je PRESTATI raditi ono što izaziva bolest i POČETI raditi ono što će stvoriti zdravlje!

 

Prvo, moraš PRESTATI sa onim što te čini bolesnim i ZAUSTAVITI tvoje tijelo da stvara depozite sedimenta, kalcija ili bilo čega drugog u tvojim bubrezima.

 

Najbolji način da ovo napraviš je da ODMAH počneš sa visoko kvalitetnim, čistim i hranjivim programom ishrane. Ovo deponiranje smeća u tvojim bubrezima je znak konzumiranja smeća od hrane i pića, što izaziva disbalans u tvom metabolizmu, koji je izazvan unošenjem smeća od hrane i pića, što izaziva disbalans tvojih Ph vrednosti, koji je izazvan unošenjem smeća od hrane i pića. Pretpostavljaš da ti je potrebna kompletna generalka tvog unosa hrane i pića.

 

Da sam na tvom mjestu PRESTAO bih jedesti svu hranu životinjskog porjekla i postao bih vegan u potpunosti, a ako ti je to previše, postao bih vegan dok mi se bubrezi ne očiste. Ti odluči šta ti više odgovara. Hrana životinjskog porjekla podiže Ph vrijednost tvog tijela i izaziva da bude veoma kiselo, a rezultat kiselog tijela je kalcij, mokraćna kiselina i druge neželjene supstance koje se gomilaju u tvojim udovima, (giht / artritis) ili u mišićima (fibromialgija / kroničan umor) i u bubrezima i mjehuru (kamenje / kalkuli (depoziti minerala koji mogu izazvati blokadu urinarnnog sustava)). Kada uspostaviš veganski program ishrane dobre kvaliteta, to će alkalizirati tvoju Ph vrijednost i tvoje tijelo, što će skroz spriječiti dalje gomilanje kalcija u tvojim bubrezima i tvoje tijelo će se početi na prirodan način rješava naslaga kalcija koji se trenutno nalaze u tvojim bubrezima, udovima i svuda u tvom tijelu.

 

Takođe, Toni, tvoje kamenje od kalcija nije uopće rijetko. Većina kamenja u bubregu sastavljena je od kalcija. Svatko tko ti je rekao da su oni rijetki, ili, još gore, da ih se ne možeš riješiti, vjerovatno je neki doktor u pitanju, je idiot. Kamenje od kalcija je lako rješiv problem, to trebaš znati. Imao sam ljude koji su se riješili kamenja tako što su jeli voće, tako što su pili jabučni ocat, a imao sam i jednog čovjeka koji se riješio preko 30 mm velikog kalcijskog kamenja, mnogo većih od tvog, tako što je držao post sa limunadom. Bez obzira na to, ja ti toplo preporučujem da počneš sa mojom rutinom koja rješava problem sa kamenom u bubregu, koja je bila vrlo uspješna na mojoj klinici, i reći ću ti nešto o tome kasnije, to je sigurnije, ali za sada, trebaš znati da je kalcijsko kamenje lako rješiv problem.

 

Toni, vrijeme je da počneš sa nevjerovatnim, zdravim, detoksirajućim i programom ishrane koji će te očistiti, poput mog Programa ishrane sa sokovima ili mog pročišćavajućeg programa ishrane.

 

Knjigu 30-dnevni program čišćenja organizma možeš pogledati ovdje, a knjigu 5-dnevni program čišćenja bubrega možeš pogledati ovdje. Bilo bi dobro da pročitaš ove knjige.

 

Zatim moraš POČETI raditi ono što će stvoriti moćno zdravlje, što će POČETI čistiti tvoje bubrege!

 

Volio bih da POČNEŠ sa mojim petodnevnim Detox programom, s tim što ja hoću od tebe da ga provodiš mjesec dana, ne samo 5 dana.

 

Svi moji petodnevni Detox programi su za prosječnu osobu, koja nije bolesna i koja hoće izbaciti štetne materije iz svog tijela, da napravi preventivno čišćenje, i da podesi i ojača svoja crijeva, jetru i žučnu vrećicu ili bubrege i mjehur. Ti si veoma bolestan, prijatelju, i zato moraš biti dosta agresivniji i ozdraviti ćeš.

 

Znam da si uplašen, da imaš strašnu bol prilikom izbacivanja kamenja, ali moraš imati malo vjere. Kada počneš sa moćnom i čistom hranom i čistim programom pića, i kada počneš sa mojim petodnevnim programom detoksikacije bubrega i mjehura i sa mojom rutinom za rješavanje problema kamena u bubregu, početi ćeš se rješavati kamenja iz bubrega i kalkulija, i prestati ćeš ih krčiti  kroz svoje tijelo.

 

Upotrijebi svoj strah kao veliku motivacijski alat da PRESTANEŠ jedesti i piti smeće i da POČNEŠ novi zdrav program ishrane i pića koji ti neće puniti bubrege kamenjem, i počni sa mojim petodnevnim programom detoksikacije bubrega da se očistiš od svoje stare kolekcije kamenja.

 

– Dr Šulc


07. ožujka 2018 by Dina
Komentari isključeni za DR ŠULC: KAMENJE U BUBREGU, STRAŠNA BOL I MOJE PRIRODNO RJEŠENJE