HRANA UZ KOJU ĆETE IZBACITI NIKOTIN IZ TIJELA


 

Kada prestanete sa pusenjem efekat nikotina traje jos dosta dugo vremena. Međutim, možete izbaciti nikotin iz tijela sa zdravom hranom i mijenjanjem vašeg stila života. Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. Evo nekih od namirnica koje su vrlo efektivne i ucinkovite u izbacivanju nikotina iz tijela.

 

Brokula

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u telu. Dakle, jedite brokulu kako bi „izbacili“ nikotin iz vašeg tijela. On također pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

 

Naranče

Sok naranče je bogat izvor vitamina C. Možete povećati metabolizam vašeg tijela i rešiti se stresa, ukoliko redovno jedete naranče.

 

Sok od mrkve

Ako pušite, onda trebate znati da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u tijelu tri dana. Kod pusenja, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od mrkve je dobar za kožu, a također je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

 

Zeleno lisnato povrće

Špinat je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem tijelu, jedite špinat.

 

Nar

Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u tijelu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

 

Kivi

Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Tokom pusenja, ti vitamini se smanjuju u tijelu.

 

Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u „istjerivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tijela.

 

Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tijela konzumiranjem dosta vode. Voda je u svim prilikama i situacijama veoma jak detoksifikator i čistač organizma. Svaki dan treba popiti najmanje 2l obicne vode da bi zadovoljili potrebe naseg organizma za vodom, bez koje ne mozemo funkcionirati na adekvatan nacin. Manjkom unosa vode dolazi do dehidratacije i stvaranja ogromnih problema nasem organizmu koji pokusava da kako tako izlazi na kraj sa njima, ali vremenom dolazi do pojave bolesti. Osjecaj zedji uglavnom zavara prosjecnog covjeka, misleci da ako mu se ne pije voda nema potrebe za njom,medjutim dehidratacija uveliko traje.

 

Generalno gledano prelazak na zdrav stil zivota i same ishrane jest kljucan za poletnost, energicnost i samo nase zdravlje. Prirodna biljna ishrana je najzdraviji oblik ishrane za coveka, uz izbjegavanje svih stetnih rafiniranih namirnica i otrova za nase tijelo. Budite vedri ,nasmijani. Hranite se zdravo, bavite se fizickom aktivnoscu negdje na svjezem zraku i vase zdravlje i sreca su neupitni.


05. veljače 2018 by Dina
Komentari isključeni za HRANA UZ KOJU ĆETE IZBACITI NIKOTIN IZ TIJELA