IZLIJEČITE GNOJNI ČIR (APCES)


Naučite kako izliječiti gnojni čir.

 

Simptomi:
Nakupljeni gnoj u nekoj tjelesnoj šupljini. Tomas Duskier kaže da „što je svjetlije crvenilo, to je čir manji. Što je mekši i tamniji, to je veće uništenje tkiva. Gust žućkasti gnoj se opisuje kao „zdrav“, a tanak vodnjikavi i zelenkasti gnoj je uvijek loš i znak je rasprostranjenosti i da će iscjeljenje biti otežano“.

 

Uzrok:
Čir je prirodan način čišćenja tijela tako što se otpadni materijal dovodi u talog koji se može lako iscijediti. Gnoj se stvara gubitkom organskog sumpora iz ćelije da bi ćelije odumrle. Biljke koje sadrže organski sumpor, kao recimo češnjak, izgrađuju taj sumpor i spriječavaju nedostatak istog u organizmu.

 

Biljke koje pomažu:

Oblozi će pomoći sazrijevanju čira i očistiti ga. Oblog od brijesta, žalfije i lobelije (uzeti jednake komadiće ovih biljaka) dobar je za čireve; drugi oblog koji će veoma brzo izvuči čir i ublažiti bolove je divizma (poznata i kao devizma, divizija, svjećnjak) – tri komada te biljke – i lobelije (jedan komad). Drugi oblozi mogu biti od sjemena lana, lobelije i rodiole (latinski naziv: Rhodiola rosea; poznata i kao: biljka za pamet, sibirska ruža, zlatni korijen i carska biljka); poriluk prokuhan u mlijeku; kiselo zelje, miloduh (latinski naziv: Hyssopus officinalis; čija su narodna imena još: blagovanj, veljeduh, vusak, glagoran, izop, isop, osipant, vrišak, sipan, crkvinjak, satrajka, sipant) i zeleni morač (poznat i kao komorač); tucani bršljan i hajdučka trava; mrkva; krumpir.

 

Korisne biljke:

Kora voskovca (u narodu se naziva i: pogančeva trava, vučja jabučica i pljuskavac), ljuta crvena paprika, karanfilić, češnjak, đumbir, kora otrovne kukute (poznata i po ovim imenima: boleglav, bucunika, velika kukuta, dudika, mišje zelje, pegava kukuta, piska, trbulja), zdravac (poznat i kao: macina trava, očajnica, matičnjak), lobelija (latinski naziv: Lobelia erinus), pelen (Artemisia vulgaris), divizma, šafran, brijest, lišće koprive.

Također poželjno je piti tinkturu za jačanje IMUNITETA, tinkturu DETOX , tinkturu ANTIBIOTIK naravno treba piti i čaj od EHINACEE. Rane treba ispirati tinkturom IMUNO Ehinacea.


03. travnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za IZLIJEČITE GNOJNI ČIR (APCES)