JASAN POKAZATELJ VAŠEG ZDRAVLJA – BOJA URINA


Urin

 

U vremenu kada suvremena medicina nije uopće postojala, ljudi su koristili jednostavne trikove da otkriju zdravstveni problem koji ih je zadesio. Sve je počelo s bojom urina…Čak i danas, urin je vrlo jasan pokazatelj problema koji se dešavaju u vašem tijelu, veoma precizno ukazuje na određeni problem.

 

Ako niste sigurni kako se to zapravo radi, pročitajte u nastavku, a zatim usporedite boju vašeg urina – pogledajte šta on ima da vam kaže! Budući da mnogi faktori mogu izmijeniti ​​boju urina, važno je redovno obratiti pažnju na boju, kako biste na vrijeme mogli reagirati i spriječiti infekcije.

 

Transparentno / Bezbojna

Ovo je obično znak dobre hidratacije, i unosa dosta tekućine. Obratite pažnju da uzimate dovoljno tekućine dnevno, 8 čaša vode ( oko 2l ) dnevno je  minimalna preporučena doza za adekvatnu brigu o vašem tijelu i samom zdravlju. Ovo je odraz  vašeg savršenog zdravlja, mada rijetki pojedinci imaju ovakvu boju urina.

 

Svijetlo žuta

U stvari, ovo je najprirodnija boja urina. To znači da je vaše tijelo zdravo, i da pravilno vršite hidrataciju organizma. Bravo za vas!

 

Prozirno žuta

Još jedna boja koja ukazuje na zdravo tijelo! Vi ste apsolutno zdravi!

 

Jarko žuta

Ovo je znak zdravog tijela, ali koje treba malo više hidratacije. Dakle, zgrabite bocu vode i navalite!

 

Boja meda

Ova boja pokazuje vrlo ozbiljan znak iscrpljenosti i dehidracije. Čista prirodna izvorska voda vam nikad nije bila potrebnija!

 

Smeđa boja

Ako primijetite ovu boju urina, to vjerojatno znači da imate problema s jetrom. Prema istraživanjima, problemi s jetrom ili dehidracije su prvi na popisu kada primijetite ove tamne tonove.

 

Pink na crvenkasto

Ponekad, to može značiti da ste jeli borovnice ili ciklu, repu. Ako nije, to jasno pokazuje krv u mokraći. Ako imate krv u mokraći češće, trebali bi posetiti doktora, jer to može dovesti do bolesti bubrega, tumora, infekcije mokraćnog sustava, problema s prostatom, trovanja olovom ili živom.

 

Narančasta boja

Opet, nedostatak vode. Također, ovu boju prate  poremećaji jetre, žučne nepravilnosti ili trovanje hranom.

 

Plavkasta ili zelenkasta

Veoma je čudna pojava ovih boja, one se pojavljuju i obično pokazuju znak rijetke genetske bolesti. Osim toga, mogu pokazati prisutnost bakterija u urinarnom traktu. Na kraju, to može biti reakcija određenog lijeka ili hrane koju konzumirate. Nema sumnje, morate posjetiti svog doktora.

 

Mutna ili pjenušava

Stalna prisutnost balončića u mokraći ukazuje na problem s bubrezima – možda virusno ili bakterijsko oboljenje. Također, to može značiti preopterećenje proteinima u svojoj prehrani. Ako se balončići pojave ponekad, mogu biti eliminirani lako. Ali ako se stalno pojavljuju duže vreme, obavezno posetite doktora.


24. srpnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za JASAN POKAZATELJ VAŠEG ZDRAVLJA – BOJA URINA