KAKO IZLIJEČITI RAK DOJKE!


 

Rak dojke je veoma često zloćudno oboljenje koje se najčešće javlja kod žena. Uopćeno gledano ovo oboljenje je također i jedno od najčešćih oboljenja koje se javlja kod žena. Prema nekim statistikama došlo se do podatka da tokom života gotovo svaka sedma žena ima problem sa ovom vrstom bolesti. S obzirom da danas imamo velika znanja iz oblasti prirodne medicine ovaj problem možemo uspješno liječiti i izlječiti bez obzira na stadij u kome se bolest nalazi.

 

Klasifikacija kancera dojke

Prema klasičnoj medicini kancer dojke može se klasificirati u dvije osnovne grupe na osnovu mikroskopske građe. Prva grupa je ona koju nazivamo „karcinom dojke in situ“ i u nju spadaju one promjene i abnormalni rast ćelija koji se odvijaju u mlječnim kanalićima; Ovakvi tumori prema istraživanjima klasične medicine ne mogu metastazirati u okolna tkiva i ne mogu prijeći u okolne organe, ali često se dešava da oni sami prerastu u drugu grupu invazivnog kancera koji itekako može metastazirati.

 

Drugu grupu čini kao što smo već spomenuli invazivna vrsta kancera dojke, koji se može širiti iz mlječnih kanalića u okolno tkivo dojke. Osim toga ćelije invazivnog kancera mogu se otkačti od svog epicentra i putem krvi i limfe otići u neki drugi dio tijela i na taj način stvoriti nove probleme. Mjesta na kojima se uglavnom javljaju metastaze ove vrste kancera su limfni čvorovi pazuha i sredogruđa, pluća, jetra, kosti i mozak.

 

Uzrok kancera dojke

Uzrok kancera dojke u javnim krugovima se najčešće vodi kao nepoznat, ali također postoje i spekulacije da se radi o virusima, genetici, zračenjima i slično. Međutim, osnovni uzrok bolesti se zaobilazi u širokom luku. Zašto? Zato što kada bi široke narodne mase znale za uzrok kancera dojke, mnoge žene bi se lječile bez kemoterapije, citostatika, zračenja, a to nije mnogo interesantno, niti korisno za globalne monopoliste na polju „zdravstvene zaštite“.

 

Iz toga razloga znamo da ovaj članak neće izaći u „Novostima“, niti u „Politici“ ili biti objavljen kao udarna vijest na nekoj od lokalnih ili regionalnih televizija… Jer bi onda veliki broj žena pohrlio da se liječi sa onim metodama i lijekovima od kojih „nema puno koristi“ – sokovima, toplom i hladnom vodom, ljekovitim biljem, oblogama, masažama, vježbama… Ako vam ovo nije najjasnije, postavit ćemo vam samo jedno pitanje: Da li ste znali da je češnjak koji možete uberati u vašem vrtu i koji vas ne košta ništa, predstavlja jedan od najjačih antikacerogena u prirodi? Naravno, sintetički antikacerogeni ne mogu se ravnati sa ovim moćnim oružjem prirode i predstavljaju „lijek“ koji je daleko manje efikasan u suzbijanju kancera, alii i daleko štetniji po organizam, jer imaju sijaset kontraindikacija za razliku od biljčice iz vašeg vrta – češnjaka.

 

Greške prilikom lečenja prirodnim putem i kompromitacija prirodne medicine

Najčešća greška koju žene rade prilikom liječenja kancera jest upotreba određene metode (ljekovita biljka, hidroterapija i sl..) pojedinačno u sprezi sa daljim upražnjavanjem već postojećih loših životnih navika. Dakle što se dešava – oboljela radi samo jednu od metoda prirodnog liječenja, npr uzima ljekovito bilje ili radi hidroterapiju, a sa druge strane nastavlja sa lošim životnim navikama (cigarete, stres..). Ukoliko oboljela osoba radi na sebi ovako djelimično rezultati prirodnog liječenja, ne da će izostati, nego je vrlo vjerovatno da se situacija i pogorša.

 

Primjer: Ukoliko radite hidroterapiju (naizmjenične tople i hladne tuševe) i pušite cigarete imat ćete samo više štete nego koristi, jer će kancerogene i ostale štetne materije dospjeti i u najmanju poru vašeg organizma. Tako ste na ovaj način uspjeli sebi napraviti još veći problem.

 

Najviše obolelih žena se „liječi“ upravo na ovaj način – pogrešan, i stoga rezultati izostaju bez izuzetka i nanosi se ogromna šteta prirodnom načinu liječenja. Širi se glas o „mlakim metodama“ liječenja prirodne medicine i zatvaraju vrata ozdravljenja pred mnogim ženama i djevojkama, koje bivaju osuđene često i na smrt.

 

Za lečenje raka dojke pored CJELOKUPNOG PROGRAMA LIJEČENJA (hidroterapija, masaže, tinkture od ljekovitog bilja, pravilan odmor, post na cjedjenim sokovima…)Dr Ričard Sulc je najčešće koristio KAŠNE OBLOGE od češnjaka, brijesta i vinobojke. Češnjak se pokazao kao RAZARAČ RAKA, brijest kao dobar sastojak za kompaktnost kaše, a vinobojka za pročišćavanje limfnih kanala. U težim slučajevima je koristio i ljutu papriku za zaustavljanje krvarenja.

 

Ova kombinacija prodire kroz kožu i RAZARA TUMORE koji se nalaze u unutrašnjosti dojke. Tumori u dojci se smanjuju i povlače, a krvni sustav ih izbacuje iz organizma. Oni tumori koji se nalaze na površini dojke počinju krvariti i otpadaju od zdravog tkiva. Iz tog razloga u ovom slučaju se koristi i ljuta paprika radi zaustavljanja krvarenja.

 

Odnos učestalosti tumora koji izbijaju na površinu dojke i onih koji se razvijaju u dojci je otprilike 50:50. Polovica njih ide kroz sustav, a druga polovica ne može. Bez obzira na to Dr Šulc uvijek koristi iste kašne obloge. Ono što u ovom slučaju radite u cilju liječenja stimulira organizam i protok krvi na bilo koji način koji je tada moguć.

 

Pored ovoga vrlo je važno naglasiti da je potrebno da se žena bavi FIZIČKOM AKTIVNOŠĆU (jedna od onih koje Dr Šulc preporučuje je plivanje, alternativa plivanju su rotacijske vježbe ruku – jer se tada posebno stimulira rad limfnih kanala dojke), da radi JAKE MASAŽE (da osjetite bol) radi poticanja cirkulacije, toplo-hladano tuširanje, da vrši DETOKSIKACIJU ORGANIZMA putem biljnih tinktura i nosi prostran pamučni grudnjak ili da ga izbaci iz upotrebe.

 

Kada će nastupiti izlečenje ovisi o osobi jer su rezultati ove procedure dramatično balansirani i izjednačeni i reflektiraju se samo od količine vremena koje neko odluči posvetiti tome. Jednostavnije rečeno, ako radite 18-satni program, ako se pridržavate svih pravila iz CJELOKUPNOG PROGRAMA LIJEČENJA možete očekivati ono što će konvencionalni doktori nazvati ČUDOM!

 

Dr Ričard Šulc kaže: „JA KADA LIJEČIM SVOJE PACIJENTE UVIJEK OČEKUJEM ČUDO!“

 

KAKO UZROKOVATI REGENERACIJU DOJKE?
Glavna stvar je u tome da se vodi zdrav način života i da se nastavi
sa brigom o dojkama. Drugim riječima, iste ljekovite biljke imaju jedno djelovanje nad njima kada je tumor prisutan, a drugačije kada nije. Ljekovito bilje koje se nanosi izvlači tumor i odstranjuje ga iz tijela. Ali, kada nema tumora, one ne čine ništa. To je jedno od onih izvanrednih djelovanja biljaka. Isto to ljekovito bilje, kada se tumor naprasno odstrani, neće više imati isto djelovanje. I onda, samo nastavite da ga koristite dok ne budete 100% sigurni da je sve nestalo i ozdravilo. Nakon toga, i dalje nastavljate sa masažom i sa hidroterapijom, što naravno, dovodi krv i čini da se tkivo obnavlja. ISTI PROGRAM KOJI UNIŠTAVA I ODSTRANJUJE TUMOR LIJEČI I OBNAVLJA DOJKE. Pored ovoga kao veoma korisne biljke prilikom zalječenja rana i regeneracije tkiva pokazale su se obloge od gaveza, brijesta i aloe vere.

 

ZAKLJUČAK: Ukoliko dozvolite sebi da vam konvencionalni doktori izvrše odsecjanje dojke, a nastavite da živite nezdravim načinom života, naći ćete se u još težoj situaciji jer sa odstranjivanjem tkiva, ne samo da ćete izgubiti dio svoga tijela i ljepotu svojih grudi, nego i dio limfnih kanala koji predstavljaju kanalizacijski sustav našeg tijela, odnosno tkivo koje se nalazi u blizini neće se moći pravilno pročišćavati i stoga vam prijeti još veća opasnost od novog oboljenja koje nećete moći prirodnim putem izliječiti.
Stoga uzmite stvar u svoje ruke i krenite jos danas!
Opširnije o ovoj temi i PRIMJERIMA ŽENA koje je dr Ričard Šulc izlIJečio pročitajte ovdje (str 117-122)


12. siječnja 2018 by Dina
Komentari isključeni za KAKO IZLIJEČITI RAK DOJKE!