KAKO KONTROLIRATI EMOCIJE U TRUDNOĆI?


Romantic moments for pregnant couple

 

Sa rastom novog života u vama, ne mijenja se samo vaše fizičko stanje. Mijenja se vaš um, duh, mijenjaju se vaše veze. Kako izaći na kraj sa svime što nas čeka?

 

Na one fizičke, vidljive promjene se sve više-manje pripremite. Znate da ćete se udebljati, znate da će vam narasti trbuh, grudi će vam biti osjetljive i natečene. Ali, šta je sa onim manje vidljim promjenama, onim koje vas tjeraju da plačete na reklame, zbog kojih pretjerano brinete oko uređenja dječije sobe ili posjete svekrve.

 

Prije nego stigne beba uhvatite se u koštac sa vlastitim osjećanjima, strahovima i očekivanjima za budućnost. Veoma je važno da se preispitate prije nego kući dovedete svoje maleno koje će vam život promijeniti iz korijena. Jeste li spremni?

 

Trudnoća je vjerojatno posljednja šansa da „uhvatite“ malo vremena i poradite na svojoj vezi, jer kad se beba rodi najmanje narednih 18 godina nećete imati šanse ni vremena za to i zato je veoma važno da sa svojim partnerom u trudnoći provodite kvalitetno vrijeme radeći ono što vas oboje zabavlja.

 

Da biste se psihički osjećali dobro trebate voditi računa i o svome zdravlju i zdravim životnim navikama. Hranite se zdravo, vježbajte onoliko koliko vam vaše stanje dopušta i ne zanemarujte svoj društveni život.

 

Družite se sa obitelji i prijateljima, to će vam sigurno popraviti raspoloženje i podići nivo energije. Razgovarajte sa bliskim ljudima o svim strahovima i očekivanjima koja vas muče. Ako niste netko tko voli pričati o emocijama, zapišite ih, sad je pravo vrijeme da počnete pisati dnevnik.

 

I, obavezno, njegujte svoj smisao za humor. Ma koliko čudno zvučalo i na tome treba raditi, smijeh će vam sigurno pomoći da se bolje nosite sa iščekivanjem najveće odgovornosti koje vam život donosi.

 

Trudnoća je veoma zahtjevan period života, mijenjate  se fizički, psihički, duhovno. Veoma je važno da zadržite realna očekivanja od majčinstva i na taj način ćete lakše postati ono što želite kada beba dođe.


24. srpnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za KAKO KONTROLIRATI EMOCIJE U TRUDNOĆI?