KAKO NAPRAVITI BRAŠNO OD SIROVIH ORAŠASTIH PLODOVA


 

Ovdje navodimo nekoliko osnovnih tehnika koje možemo koristiti prilikom izrade brašna od sirovih orašastih plodova. Ove tehnike su korisne kada radite kolačiće, pločice, kruh, krekere, čak i torte.

 

Prvi način. Možete napraviti brašna od ostataka orašastih plodova koji vam ostanu nakon šta napravite biljno mlijeko. Ovdje možete pogledati kako se rade biljna mlijeka.

 

Ljepota kod sirove hrane je to što se ništa ne baca. Sve se može spasiti i uživati u okusu. Dakle, uzmete ostatke (pulpu), ubacite u dehidrator dok se ne osuši (namjestite temperaturu na 45 stupnjeva), zatim je u blenderu ili procesoru hrane sameljite u prah.

 

Drugi način da napravite brašno od sirovih orašastih plodova je da jednostavno uzmete orahe, na primjer koristite indijske orahe, tako što ubacujete po pola šalice u blender dok ne postane mekano i ne pretvori se u prah. Za to treba jako malo vremena. Možete kontrolirati kakvu konzistenciju brašna želite. Pokušajte potopiti svoje orahe u vodi, pa ih dehidrirati prije blendanja, da dobijete sirovo aktivirano brašno od oraha! Dvostruko zdravo! Gruba usporedba, od jedne šalice oraha dobijete šalicu i pol brašna.

 

Mala napomena: Kad radite brašno od badema ono zna biti malo tamno. Ako želite imati bademovo brašno kao iz dućana možete potopite svoje bademe pa im skinuti opnu, dehidrirate ih pa ih blendate ili sameljete u procesoru hrane. Konačno, budite oprezni da ih ne blendate predugo, jer bi mogli dobiti maslac – NJAM – ali to nije ono što je u ovom receptu.

 

Čuvanje

Brašna od orašastih plodova moraju se čuvati u dobro zatvorenim posudama u frižideru ili zamrzivaču jer se inače pokvare. Ako radite brašno od lanenih sjemenki, njih ne trebate potapati već ih samo obradite u blenderu.

 

Izvor


12. veljače 2018 by Dina
Komentari isključeni za KAKO NAPRAVITI BRAŠNO OD SIROVIH ORAŠASTIH PLODOVA