Kako zaustaviti srčani udar za 1 minutu


kako-zaustaviti-srcani-udar-za-jednu-minutu

 

Da li ste znali da možete zaustaviti srčani udar jednostavnom ali nevjerovatnom i zapanjujućom primjenom jako ljute paprike? Istina je – ljuta paprika može u potpunosti zaustaviti srčani napad za samo 60 sekundi!

Kako iskoristiti ljutu paprika da bi pravovremeno zaustavili srčani napad!

 

Poznati lekari kao što su Dr. John Christopher, N.D., i Dr. Richard Schulze, N.D., su “pjevali hvalospjeve” ljutoj paprici. Na primer, Dr. John Christopher, je izjavio: “Za 35 godina prakse, rada sa ljudima i učenja, nisam izgubio ni jedan hitan slučaj pacijenta sa srčanim udarom. Razlog je taj što kad god sam dolazio povodom hitnih slučajeva prva stvar je ta da sam pacijentima odmah davao šaljicu čaja od ljute aleve paprike (žličica ljute paprike u šaljicu vrele vode, i za minut je spremno za upotrebu).”

 

Trebalo bi naglasiti da ovi ljudi, i mnogi drugi liječnici poput njih, govore iz svog osobnog iskustva i ne dovode u pitanje ljekovito djelovanje ove moćne biljke.

 

Dakle, na koji način se primjenjuje ljuta paprika radi sprječavanja srčanog udara na osnovu priče onih koji su primjenjivali ovu metodu?

 

Prvo, ljuta paprika mora imati minimum 90.000 jedinica ljutine. Ukoliko imamo ljutu papriku koja ima 90.000 jedinica ljutine, a osoba je još svijesna, prijedlog je da se 1 kašičica umuti u čašu tople vode (ovo je u suštini “čaj od ljute paprike”). Dati pacijentu da popije.

 

Ukoliko osoba nije svjesna tada se predlaže korištenje tinkture od ljute paprike (minimum 90.000 jedinica ljutine). Sipati svom silinom par punih kapalica (pipeta) pacijentu u usta, ispod jezika. Kao što je napomenuto, Dr. Christopher u 35-godišnjoj praksi nikada nije izgubio ni jedan slučaj srčanog udara ,naravno, ukoliko je osoba još disala u momentu njegovog dolaska. To sve prepisuje razboritoj primjeni ekstra ljute paprike.

 

Ostali tipovi primjene ljute paprike

 

Jedna od najdjelotvornijih primjena ljute paprike je uloga katalizatora u ostalim biljnim kombinacijama. Generalno, trebalo bi je primijenjivati u gotovo svim biljnim formulama izuzev u onim formulama posvećenim nervima (specifičnim biljnim formulama za nerve). Razlog je taj što ima stimulativno djelovanje na cijelo tijelo, pojačava cirkulaciju što također poboljšava probavu i apsorpciju. Stoga, ljuta paprika definitivno može da pojačati djelovanje gotovo bilo koje biljne formule. U suštini se koristi u formulama za artritis, razne ženske probleme, infekcije, bolesti srca i krvnih žila, kao laksativ, diuretik, koristi se kod čireva, štitne žlijezde itd.

Nutritivne vrijednosti ljute paprike

 

Ljuta paprika ima 26 različitih nutritijenata! Sadrži minerale poput Cinka, Selena, Kalcijuma i Magnezijuma. Također sadrži vitamine kao što su Vitamin A i Vitamin C.
Poseduje i određenu količinu vlakana.

 

(Izvor:  http://tinkturedrsulca.com/2015/04/27/kako-zaustaviti-srcani-udar-za-1-minut/
dr. Boško Mastilović i  prof.dr.sc. Predrag Beljanski)


01. studenoga 2016 by admin
Komentari isključeni za Kako zaustaviti srčani udar za 1 minutu