KOKOSOVA VODA – PRIRODNI ELEKTROLIT


 

Kokosova voda je prozirna tekućina koja se nalazi u mladom, još nezrelom kokosu. Izuzetno je osvježavajuća, sadrži lako probavljive šećere, vitamine i elektrolite.

 

Kokosova voda se može smatrati potpuno prirodnim elektrolitskim napitkom, koji uspješno može konkurirati umjetnim sportskim napitcima, čak štoviše mnogo je bolji od njih. Iako mogu biti obogaćeni koktelom vitamina B kompleksa, pa i proteinima, sportski napitci ipak se ne mogu mjeriti sa prirodnom kokosovom vodom, i što je  najvažnije predstavljaju umjetne napitke, koji su najčešće puni štetnih kemijskih sredstava.
Kokosova voda je posebno dobra kada treba hidrirati i osvježiti organizam u slučaju vanjskih vrućina, povišene temperature, napornih treninga i slično. Iako po sastavu podsjeća na takozvane „sportske napitke“, kokosova voda ima manje šećera od većine njih. Sadrži proteine, prirodne biljne šećere, kalcij, magnezij, kalij, fosfor, natrij, vitamin C, vitamine B1 i B6. Blagotvorno djeluje na imunitet, krvni tlak i rad srca.
Kokosovu vodu koriste i poznati sportisti. Dobar primjer je poznati tenisač John Isner, koji je izjavio da mu je kokosova voda pomogla da izdrži najduži meč u povijesti tenisa, koji je odigrao na Wimbledonu protiv Nikole Mahua 2010. i koji je trajao 11 sati.

Ako hoćete da dobijete maksimalne dobrobiti od kokosove vode, najbolje je da koristite organsku kokosovu vodu kojoj nisu naknadno dodati šećer ili umjetni ukusi.


29. studenoga 2017 by Dina
Komentari isključeni za KOKOSOVA VODA – PRIRODNI ELEKTROLIT