KRASTAVCI, RASHLAĐUJU I ULJEPŠAVAJU


krastavci

 

Neizostavni sastojak ljetnjih salata, krastavci, ne samo da hlade organizam po ljetnjim vrućinama, nego su i nevjerojatno zdravi. Evo zašto.

 

Pomažu da smršavimo
Krastavci imaju veoma malo kalorija, a bogati su biljnim vlaknima, pa mogu pomoći da se prirodno obuzda apetit i smanji količina kalorične hrane u ljetnoj ishrani. Krastavci poboljšavaju probavu, zahvaljujući velikoj količini vlakana. Oni pomažu i detoksikaciji tijela, a to podiže nivo energije i popravlja metabolizam što nam pomaže da održimo željenu težinu.

 

Doprinose općem zdravlju
Pošto se većinom sastoje od vode, u ljetnje vrijeme krastavci pomažu da tijelo ostane hidrirano, što je veoma važno za zdravlje. Neki od sastojaka krastavca pomažu sniženju krvnog tlaka. Također, bogati su vitaminima i mineralima, pa prema tome hranljivi i zdravi.

 

Njeguju kožu
Kriške krastavca se stoljećima koriste tako što se stavljaju direktno na kožu: ako se stave na oči, smanjuju otoke i ublažavaju tamne sjenke. Umiruju iritacije kože uslijed ujeda insekata ili opekotina od sunca. Zahvaljujući velikoj količini vitamina i minerala, ako se redovno jedu, pomažu da ojačaju kosa i nokti.

 

Dobri razlozi da koristite prednosti ove sjajne namirnice tijekom cijelog ljeta!

 

Izvori:
http://www.medicalnewstoday.com
http://www.nutrition-and-you.com
http://www.whfoods.com


23. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za KRASTAVCI, RASHLAĐUJU I ULJEPŠAVAJU