KRIZA LIJEČENJA TEŠKIH BOLESTI


14-vel

 

Doktori i laici su znali za krizu iscijeljenja tisućama godina. Tokom procesa iscijeljenja, tijelo pokušava izbaciti toksine i otrove. Ono što je poznato kao “kriza iscijeljenja“ često se javlja pri bolesti. Tijelo izgleda nadvladano svim otrovima i otpadnim materijama koje pokušava izbaciti. Organi izlučivanja (crijeva, bubrezi, pluća, koža, nosni kanali, grlo, bronhiji, i mokraćni organi) postaju zakrčeni, pretrpani, i nadraženi.

 

Tokom ove krize, javljaju se simptomi koji liče na simptome bolesti. To mogu biti otvorene rane, znojenje, dijareja, čirevi, kihanje, infekcije bubrega i mjehura, temperatura, itd. Ali ovo nije nova ili pojačana bolest – to je samo dio procesa iscijeljenja. Tijelo zna da mora odstraniti otpadne materije da bi moglo započeti sa ponovnom izgradnjom; zbog toga intenzivno radi kako bi to realiziralo.

 

Doktori nekada pokušavaju zaustaviti ovaj proces uvođenjem otrova (lijekova) u sistem. Tijelo odmah prestaje izbacivati otrove – zaustavlja krizu – i koncentrira se na strašnog novog napadača. Možda izgleda da sada tijelo mirno odmara, uz ublažene ili nestale simptome; ali je ustvari izmoreno lijekovima.

 

Vratimo se na krizu iscijeljenja i njene simptome. One su dio lijeka, i ne treba ih se bojati. Samo surađujte sa tijelom, kako bi se pomoglo uklanjanju tih otrovnih otpadnih materija. Otvorite kanale odstranjivanja pijenjem vode i voćnih sokova, klistirom, tuširanjem, kupkama, i tretmanima vodom. Ponekad tokom krize bol postaje jaka. Lijekovi uzimani prethodnih godina izvlače se iz tkiva u naporu da se izbace. Oštećenje načinjeno tokom godina se ispravlja.

 

Telo se pobuđuje u samoobrani i vrši akutnu eliminaciju toksina u obliku temperature, prehlade, zapaljenja, svrbeži, čireva, krvarenja, prekomjernog menstrualnog izljeva, itd. Reakcije variraju, u skladu sa načinom života osobe i stanjem tijela. Ali ponekad ovaj nagli preokret u bolesti nije kriza iscijeljenja, već promjena pri pogoršanju bolesti. Važno je moći prepoznati razliku. Razmotrite ovo:

 

1Pažljivo nadgledajte osobu, jer ozbiljno radite da mu pomognete da ukloni otrove (voda, sokovi, klistiri, znojenje, kupke, itd). Ako se ne nadgleda pažljivo i pomogne, kriza može biti produžena i njegova energija oslabljena.

 

2Ako je to kriza iscijeljenja, uglavnom vidite pozitivnu promjenu – promjenu na bolje – nakon tri dana. Najgori simptomi slabe. Temperatura se smanjuje. Osoba postaje opuštenija i počinje se bolje osjećati.

 

3. Ali ako se nakon tri dana simptomi ne poboljšaju, onda se mora početi sa novim oblikom tretmana. Međutim, ako je osoba slaba, kriza može trajati tri do sedam dana.

 

4Ako osoba ima snažnu konstituciju i organi eliminacije dobro rade i pomaže im se, može se oporaviti bez prolaska kroz krizu iscijeljenja.

 

Da li se može procjeniti kada će početi kriza iscijeljenja? Određeni simptomi će se pojačati, kao malaksalost, temperatura, tamna mokraća, naslage na jeziku, slabost, razdražljivost, glavobolje, i zujanje u ušima. Kada primjetite ove simptome, odmah počnite pomagati osobi da se temeljitije čisti. Ljekovito bilje, masaža, tretmani vodom, i klistiri mogu pomoći u ovom periodu.

 

Ako otrovi nisu uneseni u sistem (u naporu da se blokira kriza iscijeljenja) osobi će generalno biti sve bolje. Pravilan život, ishrana, i odmor mogu dovesti do iscijeljenja. Dodatne krize iscijeljenja mogu se javiti prije nego što se pacijent potpuno oporavi. Svaka će uglavnom biti sve blaža, samo jedan do tri dana trajanja, i biti će praćenja novim nivoom boljeg stanja. Intenzitet krize će ovisiti o težini bolesti. Priroda krize će ovisiti o tome gdje je bolest skoncentrirana u tijelu i koliko lako može izbaciti otrove.

 

Ako se otpadne materije mogu odstraniti normalnim putevima, javit će se temperatura i sagorjeti ih; ako ne uspje, može ih skladištiti u obliku čireva i akni. Ako je sluz gusta, javit će se curenje iz nosa, kihanje, gripa, itd. Zatvor može prethoditi dijareji; kongestija u plućima može se javiti prije respiratorne krize.

 

Ponekad osjećamo bol u bubrezima, mjehuru, ili crijevima i mislimo da je to bolest. Ali, u stvari, tijelo često bira najjači organ eliminacije za izbacivanje neželjenih štetnih otpadaka. Kada se kriza završi, tijelu je potrebna pomoć da se obnovi.

 

Zbog gore navedenih stvari trebate uvijek biti u kontaktu sa vašim doktorom koji vodi liječenje i posavjetovati se sa njim šta trebate napraviti u vašoj situaciji.


12. veljače 2018 by Dina
Komentari isključeni za KRIZA LIJEČENJA TEŠKIH BOLESTI