LIJEČENJE RAKA DEBELOG CRIJEVA I DRUGIH TEŠKIH CRIJEVNIH OBOLJENJA


crijeva1

 

Pročišćavanje debelog crijeva je prvi korak u liječenju bilo koje bolesti. Otrovna i crijeva prepuna fekalnih tvari i otpada uzrok su brojnih bolesti, ne samo bolesti crijeva, već i drugih organa.

 

Ukoliko crijeva ne funkcioniraju pravilno, a to podrazumijeva najmanje 2 do 3 pražnjenja dnevno ili pražnjenje 30-tak minuta nakon svakog glavnog obroka, to znači da osoba ima jedan od oblika zatvora (opstipacija) i da su se u njenom debelom crijevu vremenom akumulirali toksini i otpad koji se reapsorbiraju u organizam pogađajući i druge organe. Do neredovitog pražnjenja crijeva dolazi zbog nezdravog načina života koji se odražava, prije svega, u nezdravoj prehrani i nedovoljnom unosu vlakana iz biljaka koja potiču rad crijeva.

Prehrana životinjskog podrijetla, naročito masna i brza prehrana, koja ne sadrži vlakna, direktno prouzrokuje slabljenje funkcije debelog crijeva što dovodi do nagomilavanja otpada i toksina, a potom do zatvora. Problem se, osim zbog nezdrave prehrane, dodatno može javiti i kao posljedica nedovoljnog unosa tekućine u organizam (prije svega vode), fizičke neaktivnosti, stresa, otrovnih navika (duhana, alkohola, sintetičkih „lijekova“) i eventualno kao posljedica neke druge bolesti. Zatvor je samo jedan od početnih problema sa debelim crijevom nakon čega se mogu javiti hemoroidi, dijareja, divertikuloza, razna oštećenja, infekcije i zapaljenja crijeva (kolitis, Kronova bolest, iritabilna crijeva itd.), i konačno rak debelog crijeva i rak tankog crijeva.

 

Kada su kanali za izlučivanje u organizmu zatvoreni, a među njima posebno debelo crijevo, organizam se pokušava osloboditi otrova na razne druge načine pa može doći i do pojave infekcija, iritacija, izraslina, neugodnog zadaha usta i tijela. Nerijetke su i glavobolje, depresija i drugi mentalni problemi, mučnina, alergije, slab imunitet ili različite bolesti kao posljedica nagomilanih fekalija u debelom crijevu.

 

Često su uzaludni brojni pokušaji izlječenja jer prethodno nije pročišćeno debelo crijevo, koje u stanju zatrovanosti oslabljuje i apsorpciju hranljivih i ljekovitih sastojaka u organizam.

 

Biljna formula „Crijeva #1”, osim što stimulira prirodno pražnjenje i otklanja zatvor, ona zaustavlja i truljenje, djeluje dezinficirajuće, uništava bakterije, viruse, gljivice, ublažava grčeve i plinove, poboljšava probavljanje i cirkulaciju. Potjerat će vas na wc više puta tijekom dana da se dobro ispraznite ukoliko uzmete pravilnu dozu.

 

crijeva2

 

Biljke koje se koriste za pripremanje ove biljne formule poput listova i mahuna sene, kora krkavine ili krušine, sadrže prirodne fitokemikalije koje pojačavaju kontrakciju mišića debelog crijeva što izaziva redovito prirodno pražnjenje.

 

Ostai sastojci su: češnjak koji djeluje antibakterijski, antivirusno, antigljivično, dok je ljuta paprika moćni stimulans crijeva i poboljšava cirkulaciju zajedno sa đumbirom koji, sa biljkama poput listova metvice i sjemena komorača, pozitivno utječe na probavljanje i ublažavanje grčeva i plinova.

 

Biljna formula „Crijeva #2” otklanja sve vrste zaostalih otpada sa zidova debelog crijeva i iz vrećica izvan crijeva (divertikule), čak i teške, radioaktivne metale i ostatke sintetičkih tableta. Njeno prirodno djelovanje omekšavanja opušta stvrdnute fekalne tvari i pretvara ih u stolicu koja se izbacuje. Ublažava zapaljenja u trbuhu i liječi tkivo. Naročito je djelotvorna kod iritabilnih crijeva, kolitisa, Kronove bolesti, dijareje, svih vrsta zapaljenskih bolesti crijeva…Također uklanja ostatke štetnih „lijekova“ i toksina iz jetre i žučne vrećice.

 

crijeva3

 

Sastojci u ovoj formuli, kao što su glina, drveni ugljen ili pektin od jabuka najmoćniji su prirodni neutralizatori i upijači otrova. Ljuska i sjeme indijskog trputca, laneno sjeme, komorač i korijen bijelog sljeza, između ostalog, djeluju sluzavo omekšavajući i razbijajući stare, suhe i očvrsnule fekalne mtvariaterije sa zidova crijeva i stimuliraju pražnjenje, a djeluju i blagotvorno na iritiranu i zapaljenu sluzokožu debelog crijeva, liječeći je i ublažavajući bol.

 

Veoma poznata i djelotvorna tehnika kada je u pitanju pročišćavanje debelog crijeva je ispiranje ili klistiranje. Ispiranjem debelog crijeva osoba odmah osjeti olakšanje, izbacuju se štetni produkti, paraziti i razni zaostaci. Klistiranje sa ljekovitim dodacima, gdje se tekućina zadržava unutar crijeva najmanje pola sata, djeluje blagotvorno na zidove crijeva, ublažava i liječi zapaljenja i infekcije.

 

 

Biljna formula „Crijeva #1” (konzumira se prvih 10 dana programa)

 

Način primjene: Dvije čajne žličice navečer oko 20 sati ili rano ujutro ovisno o brzini metabolizma osobe. Ukoliko je sutradan došlo do učestalijeg pražnjenja i normalne stolice, narednih večeri ili jutara uzimati istu dozu. Po potrebi, povećavati dozu za po pola čajne žličice svaku narednu večer sve dok sutradan ne dođe do učestalijeg pražnjenja i normalne stolice, i onda se zadržati na toj dozi.

 

NAPOMENE VEZANO ZA UZIMANJE CRIJEVA#1:

 

Formula se može piti sa vodom, sokom ili mlakim čajem. Djelovanje biljne formule „Crijeva #1“: Otklanja zatvor, potiče redovito pražnjenje crijeva, stimulira i jača mišiće debelog crijeva.  – Biljnu tinkturu „Crijeva #1” ne smiju koristiti osobe koje imaju iritabilna crijeva, dijareju, kolitis, Kronovu bolest i slično, jer ona izaziva snažno pražnjenje crijeva.

 

Biljna formula „Crijeva #2” (konzumira se od 6-og dana programa)

 

Način primjene: 1. čajnu žličicu mješavine pomiješati sa 1 do 2 dl vode ili soka. Nakon toga popiti još najmanje 2 dl vode. Ponoviti tako 5 puta dnevno u razmacima od najmanje 2 sata.

 

Djelovanje biljne formule „Crijeva #2“: Pročišćava fekalne tvari, zaostale otpade, toksine, bakterije i ostatke lijekova. Djeluje antiinfekcijski, pomaže kod dijareje, kolitisa, Kronove bolesti i drugih bolesti crijeva.

 

– Biljna formula „Crijeva #2“ može nekada izazvati zatvor zato treba istovremeno svaku večer koristiti i po potrebi povećavati dozu „Crijeva #1”. Iz tog razloga preporučuje se korištenje „Crijeva #1” 5 dana zaredom prije početka korištenja „Crijeva #2“.

 

Ispiranje debelog crijeva (klistiranje)

 

Način primjene: Klistiranje se obavlja unosom tekućine u debelo crijevo kroz anus (analni otvor), uz pomoć opreme za klistiranje koja sadrži plastičnu ili gumenu posudu sa plastičnim crijevom. Prije temeljnog klistiranja obavlja se blago klistiranje, odnosno klistiranje rektuma. U posudu za klistiranje unese se oko 1 litra vode u koju je prethodno iscijeđen 1 limun. Posuda sa tekućinom se najčešće zakvači na vrata ili na neki drugi dio u kupaoni. Osoba treba raširiti ručnik ili deku na pod kupaone i leći bočno na lijevu stranu, a vrh cijevi koja izlazi iz posude lagano ubaciti u anus. Na kraju crijeva postoji špina kojom se kontrolira protok tekućine u debelo crijevo. Špina se otvori i propusti se sva tekućina u debelo crijevo. Nakon toga crijevo se izvadi iz anusa. Očekivano je da će osoba imati potrebu za brzim pražnjenjem.

 

Da bi se predstojeće temeljno klistiranje obavilo kako treba, blago klistiranje sa jednom litrom vode i cijeđenim limunom može se obaviti nekoliko puta da bi se rektum ispraznio, kako bi osoba tijekom temeljnog klistiranja, kada se unosi 2 litre tekućine, mogla duže izdržati zadržavanje tekućine. Za temeljno klistiranje potrebno je u opremu nasuti barem 2 litre vode (alternativno, može i manja količina), a moguće je koristiti i biljne čajeve ovisno o potrebi.

 

Postupak je sličan kao kod prethodno opisanog klistiranja rektuma, s’tim da u ovom slučaju, nakon što sva tekućina prođe u debelo crijevo, obavezno je napraviti sljedeće: osoba dok leži bočno na lijevoj strani treba se zadržati na toj poziciji nekoliko minuta, potom se okrene na leđa i stavi jastuk ili nešto slično ispod zadnjice i zadrži se u toj poziciji do 5 minuta, potom se okrene desno bočno i u toj se poziciji zadržati dodatnih 5 minuta. Nakon toga, tekućina se ispusti u toalet školjku.

 

– Klistiranje se preporučuje svim osobama sa težim zatvorom i zapaljenskim bolestima crijeva.

 

– U slučaju da program primjenjuje osoba koja se liječi od crijevnih problema (kolitis, divertikuloza, Kronova bolest, dijareja…), onda se takvoj osobi preporučuje da povremeno radi klistiranje sa ljekovitim dodacima gdje se unesena tekućina zadržava unutar crijeva najmanje pola sata. Preporučuju se neki od sljedećih dodataka koji se mogu mijenjati iz dana u dan:

 

  1. A) Pola litre do litra ekstra djevičanskog, hladno cijeđenog maslinovog ulja, i/ili
  2. B) Pola litre do litra hladno cijeđenog lanenog ulja, i/ili
  3. C) 2 decilitra prirodnog gela od aloje vere promiješano sa 2 decilitra vode.
  4. D) Pola litre čaja od različitih biljaka koje ubrzavaju izlječenje.

 

– Postoje i brojne druge vrste klistiranja koje se primjenjuju ovisno o potrebi.

– Događa se da ljudi koji nemaju iskustva sa klistiranjem u početku ne obave postupak na odgovarajući način, ali u tom slučaju postupak treba ponoviti.

– Radi olakšanja tijekom klistiranja, dok čovjek sjedi u ležećem položaju može masirati trbuh.

 

 

 

Za više informacija o liječenju crijevnih bolesti pogledajte knjigu dr Richarda Schulzea  5-dnevni program čišćenja creva  i Lečenje neizlečivih bolesti.

 

Za više informacija o tome kako spriječiti pojavu crijevnih bolesti preporučujemo pogledati predavanje dr Miroljuba Petrovića „Škola zdravog života“ –

 

 

 

 


30. listopada 2016 by admin
Komentari isključeni za LIJEČENJE RAKA DEBELOG CRIJEVA I DRUGIH TEŠKIH CRIJEVNIH OBOLJENJA