LJUDSKO TKIVO U MESU I MESNIM PRERAĐEVINAMA!


pink-slime-ground-beef

Nakon skandala s prodajom konjskog i magarećeg mesa – deklariranog kao govedina – u EU trgovinama, naučnici su odlučili napraviti neovisnu istraživanje o tome što se zapravo konzumira kada ljudi jedu meso navodno životinjskog porjekla.

Jesmo li slični Južnoj Africi?

Naučnici sa Univerziteta Stellenbosch u Južnoj Africi napravili su mikrobakterijsku i DNK analizu mesa iz klaonica ove zemlje kako bi saznali koliko se poštuju zakoni i higijenski uvjeti, poslije katastrofalnih otkrića morali su svoje nalaze pokazati parlamentu JAR-a.

Italian ham and salami with herbs

U klaonicama devet provincija JAR-a Stellenboschovi naučnici su otkrili tragove ljudskih tkiva i određenih ljudskih izlučevina, ipak klaonice su im rekle kako se radnici ponekad porežu ili im se dogode druge nezgode, tako da naučni nalazi, ustvari upućuju na takve nezgode.

Ipak mikrobiolozi i genetičari nisu bili zadovoljni takvim izgovorima, čak što više, online portal Activist Post je saznao kako bi rezultati ove studije bili potpuno drugačiji da se radilo samo o slučajnom čeprkanju nosa ili sličnim radnjama za vrijeme tranžiranja ili pripremanja mesa.

Ova studija pokazuje koliko se malo pazi na otkrivanje što se nalazi unutar paketa s navodnim „svježim mesom“ ili mesnim prerađevinama.

Jedan od sudionika studije, dr. Louw Hoffman, je otkrio kako je samo 15% mesa pravilno deklarirano u JAR-u, dok ostalo meso niti ne bi trebalo biti ponuđeno na tržištu:

„U zakonima je jasno navedeno kako bi alergeni trebali biti vidno napisani na deklaracijama mesnih proizvoda.“

Pa ipak, Hoffmanov tim je zaključio kako pogrešna deklaracija ne predstavlja opasnost po potrošače čak i ako se u mesu koje bi trebalo biti govedina ili piletina nalaze tragovi ljudskog tkiva, krvi ili izlučevina.

Forenzičar dr. Eugenia D’Amato sa Univerziteta Western Cape je parlamentu JAR-a i odgovarajućim parlamentarnim odborima, dostavila detaljan portofolio s podacima u kojima je otkriveno kako je 43% divljači u stvari govedina dok se konjetina koristi kao zamjena za meso antilope, a svinjetina se često nalazi u mesnim prerađevinama koje bi trebale sadržavati samo meso noja.

1-meso-i-ljudski-ostaci

Najporazniji je bio podatak da se u 85% mesa i mesnih prerađevina nalaze ljudski ostaci i tkiva. Zamjenik ministra poljoprivrede ribarstva i šumarstva JAR-a je zaključio kako građani Južne Afrike nisu postali kanibali samo zato što jedu ljudska tkiva i izlučevine u mesu, jer:

„Sasvim je moguće pronaći tragove ljudske DNK u mesu i mesnim prerađevinama, ipak ljudska DNK ne znači da jedemo ljudsko meso.“

Activist Post smatra kako je ovakav navod krajnje negativan te da se takvim izjavama pokušava smiriti nezadovoljstvo javnosti. S druge strane, nitko ne pokušava objasniti zašto su zakazale higijenske mjere i poštovanje općih odredbi o procesuiranju mesa, odnosno tko je i zašto kriv za kontaminaciju životinjskog mesa ljudskim tkivom.

Times LIVE je također pisao o ovoj problematici, otkrivajući kako je Hoffman saznao da je od 139 ispitanih mesnih proizvoda, njih 95 bilo pogrešno deklarirano, odnosno da bi se takvi testovi trebali ponovo raditi da bi se otkrilo koliko se vlade i odgovarajuće nadležne službe drže obećanja javnosti kako se danas meso pravilno deklarira tj. kako se javnost ne obmanjuje.

pink-slime-prije-i-poslije

Meso i mesne prerađevine postaju sve skuplje, to definitivno ne znači da je kvalitet mesa s godinama i sve kompliciranijim zakonima, postao bolji. Naširoko je poznato i naučno dokazano kako se trulo meso tretira s CO2 kako bi povratilo svjež izgled i boju, također smo otkrili detaljne izvještaje i podatke koliko malo znamo o sve većim pokušajima preplavljivanja stranih supermarketa kloniranim mesom, na žalost tu nije kraj s pričom o mesu. U brojnim prodavaonicama „junk fooda“ se servira takozvana „Pink slime“ ili ružičasta sluz koja zamijenjuje mesno i mesni obrok.

Ne samo da se na ovakav način truju i zavaravaju korisnici već naučnici ozbiljno razmatraju mogućnost jeftinog i brzog uzgajanja „mesa“ za hamburgere iz goveđih fetalnih stanica koje bi se proizvodile u bačvama punima hranjive tekućine.

Koliko ćemo mi biti zdravi i koliko ćemo se zdravo hraniti u svakom slučaju ne ovisi o državnim službama ili „poštenim namjerama“ velikih prodajnih lanaca. U ovome članku nećemo iznositi detalje i objašnjenja kako meso i namirnice životinjskog porjekla ustvari nisu primjerene za ljudsku ishranu. To smo do sada iznijeli u više navrata.

Čovjek je stvoren da se hrani biljnom hranom koja u sebi sadrži sve potrebne nutrijente i hranljive sastojke za pravilno i skladno funkcioniranje i razvoj ljudskog organizma. Nema apsoltno nikakve potrebe za konzumiranjem više nego štetnog, a u današnja moderna vremena i teško zatrovanog mesa, te na kraju krajeva mesa ljudskog porjekla! Ipak teške predrasude i stereotipi o normalnosti i potrebi upotrebe namirnica životinjskog porjekla su ostavili nesagledive i razorne posljedice na zdravlje ljudske civilizacije. Ukorijenjeni običaji i predrasude koji su se stvarali stoljećima kroz degradiranje i zastranjivanje ljudskog roda se poprilično teško iskorjenjuju. Svaka čast izuzecima! Potrebna je poprilična doza volje želje i htjenja, pravog pogleda na bit stvari i samoga života da se shvati i razvije istinska i smislena pobuda za ovako radikalnim promjenama vođenim sretnim i nadasve zdravim i primjerenim našim postojanjem.

Na nama je, želimo li saznati istinu ili ne.


23. svibnja 2019 by Dina
Komentari isključeni za LJUDSKO TKIVO U MESU I MESNIM PRERAĐEVINAMA!