METODA SUHOG ČETKANJA KOŽE


Često se može naići na informaciju da je koža najveći organ. Koje su druge funkcije kože, osim očigledne činjenice da prekriva naše tijelo i štiti naše tjelesne organe? Da li ste znali da se koža ponekad naziva “treći bubreg”? Taj naziv potječe od jedne od primarnih funkcija kože – eliminacije toksina. Koža je odgovorna za skoro četvrtinu detoksikacije koju tijelo svakodnevno vrši. Jedan od najefikasnijih, najbržih i najlakših načina da pomognete koži da se oslobodi toksina je suho četkanje kože.

Šta je metoda suhog četkanja?

Metoda suhog četkanja je veoma jednostavna. Zapravo, ova praksa se koristi tisućama godina. Širom svijeta postoje mnoge varijacije suhog četkanja i uključivanja četkanja kože u proces detoksikacije. Suho četkanje je važan aspekt dugovječnosti i za ovu metodu je potrebna četka ili bilo koji materijal koji može poslužiti za četkanje i odstranjivanje mrtvih ćelija kože.

Sa četkanjem se počinje od stopala, zatim se prelazi na noge, potom na abdomen – uvijek u pravcu srca – posle toga se četkanje nastavlja duž ruku, leđa i vrata. Izbjegavajte četkanje lica, pošto je koža lica veoma osjetljiva. Četkajte tijelo sporim, kružnim pokretima. Četkanje je poželjno raditi prije tuširanja, najbolje ujutro, pošto se toksini nagomilavaju dok spavamo. Nakon četkanja preporučuje se hidroterapija – ispijanje približno osam čaša vode u toku dana (poželjno filtrirane ili izvorske vode). Ovo pomaže raščišćavanje toksina koje ste upravo izbacili.

Suho četkanje je dobro za zdravlje, izgled, relaksira i ne zahtjeva previše vremena ni novca. Ako želite čistije tijelo i bolju kožu, suho četkanje je dobar izbor.

Šta je potrebno za suho četkanje?

Najbolji alat za suho četkanje je četka od prirodne dlake sa dugom drškom, tako da možete lako dosegnuti do svih dijelova tijela. Također prilikom primjenjivanja ove metode možete koristiti neke grublje ručnike.

Koliko dugo treba raditi suho četkanje?

Preporučuje se dobrih 5-10 minuta dnevno. Za brze rezultate, prakticirajte ovu metodu 5-6 puta tjedno. Treba voditi računa da se koža ne trlja previše , kao i da se četkanje ne vrši duže nego što je potrebno, pošto ovo može izazvati iritaciju i čak učiniti kožu podložnom bakterijama.

Tko može koristiti tehniku suhog četkanja?

Gotovo svi mogu koristiti tehniku suhog četkanja. Međutim, ukoliko imate problema sa kožom poput akni, alergija, ili drugih iritacija kože, izbjegavajte četkanje dok problem ne prođe. Ako niste sigurni, potražite stručan savjet.

Koža i limfni sustav

Kao što je već rečeno, koža je najveći organ u tijelu. Jedan od najboljih načina za detoksikaciju i pomlađivanje kože je suho četkanje. U roku od nekoliko dana od početka četkanja, mogu se vidjeti rezultati na koži. Četkanje pomaže vašem tijelu da se oslobodi toksina iz limfnog sustava, a također će povoljno utjecati na cirkulaciju.

Limfni sustav je jedan od tjelesnih sustava koji je odgovoran za eliminaciju toksina i funkcionira kao filter koji drži podalje štetne bakterije.  Dok četkate kožu, povećava se cirkulacija krvi u tom dijelu tijela, a povećana cirkulacija pojačava protok limfe. Loš protok limfe je razlog koji leži iza mnogih problema, poput lošeg imuniteta i zadržavanja vode. Kada imate groznicu, vaši limfni čvorovi su često pod upalom. Kada povećavate stimulaciju krvi na nekom dijelu kože, zapravo “otpuštate” limfnu tekućinu koja vas zauzvrat čini zdravijima.

Kako suho četkanje pomaže tijekom detoksikacije i koje su koristi od suhog četkanja

  • Četkanje kože je jedan od načina za detoksikaciju tijela i pomaže zdravlje bubrega i jetre.
  • Pomaganjem koži da se oslobodi toksina, zapravo smanjujete opterećenje jetre i bubrega. Kada radite suho četkanje i otklanjate mrtve ćelije, zapravo pravite prostor za rast novih ćelija.
  • Pored zdravstvenih koristi, koža također može postići veći sjaj. Pojačan dotok krvi smanjuje izgled umorne kože i čini da izgledate mlađe.
  • Može čak i ukloniti celulit, što ovu metodu čini jednom od najboljih antiageing metoda za njegu kože.
  • Generalno, suho četkanje pomaže da se vaše tijelo oslobodi od otpada i toksina, pojačava cirkulaciju, usporava starenje kože i čak ublažava muskularnu tenziju i zadržavanje vode. Ovo je moćna, a tako jednostavna terapija koja može pozitivno utjecati na vaše tijelo.

 


26. siječnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za METODA SUHOG ČETKANJA KOŽE