NAČINI DA SE RIJEŠITE KOROVA U VAŠEM VRTU


Korov je jedan od najvećih problema svakog vrta, posebno onog koji ne voli kemikalije među svojim biljčicama. Probajte ovih 5 prirodnih načina da se riješite korova.

 

  1. Uranite

Plijevite vrt rano i često da biste spriječili korov da uzme maha. Kada plijevite korov, postavite motiku horizontalno sa zemljom da biste što više izgrebali korijene korova. Nemojte kopati preduboko, jer na taj način možete na vrh zemlje izvući sjeme korova koje će nastaviti rasti.

  1. Spalite ga

Ako imate onaj mali kulinarski brener, slobodno ga upotrijebite za spaljivanje korova, a možete ga i politi kipućom vodom, ali pazite da ne zakačite i ostale, dobre biljke.

  1. Zapakirajte biljku

Da biste biljke zaštitili od korova, oko korijena ih „zapakirajte“ organskim prekrivačem od piljevine, komposta ili slame. Neka prekrivač bude debljine od oko 8 centimetara.

  1. Čupajte

Prije nego krenete sa sadnjom povrća i začinskih biljaka, počupajte sav korov iz vrta, ali pazite da izvučete cijeli korijen.

  1. Kreč

Na zemlju gdje bi vam u proljeće trebao biti vrt još na jesen stavite malo kreča u granulama. Većina korova ne može niknuti na zemljištu punom alkalina, koji se dobije putem kreča.

 


22. veljače 2017 by Dina
Komentari isključeni za NAČINI DA SE RIJEŠITE KOROVA U VAŠEM VRTU