NALAZI POTVRDILI, DOKTORI NISU VJEROVALI: ŽENA IZLIJEČILA RAK U ČETVRTOM STADIJU JEDUĆI VOĆE I POVRĆE


69021_1can


Candice Marie Fox Je bila zapanjena kad su joj doktori rekli da zbog raka štitne žlijezde, koji se proširio i na druge organe, ima, po njihovim procjenama, još samo pet godina života.

Sada 31-godišnjakinja, odbila je kemoterapiju i umjesto nje svaki dan jela po tri ananasa dnevno. Također, jela je grejp, limun, papaju, jabuke, kivi i banane. Osim toga, tokom liječenja, nije unosila hranu životinjskog porjekla.

U roku od samo šest mjeseci karcinom u četvrtoj fazi je skoro nestao, a zapanjeni doktori su sada potvrdili da je sasvim izliječena od karcinoma.

– Oslobodila sam se karcinoma tako što sam ga izgladnjivala. Doznala sam da bromelain iz ananasa, kivija i papaje uništava proteinski sloj karcinoma. Proteini iz životinjskih proizvoda hrane rak, a kada jedem velike obroke moja se energija usmjeri na probavljanje hrane, pa se tijelo ne može liječiti.

– Jela sam pomalo voća, što je izjedalo karcinom, tako da sam ga se riješila u roku od šest mjeseci. Više nemam karcinom, jako sam zahvalna zbog toga.

Lijepa Candice je 2011. godine pronašla kvržicu iznad lijeve ključne kosti, a nalazi su pokazali rak štitne žlijezde. Unatoč terapijama, karcinom se proširio na jetru i vrat, a prekancerozne ćelije pronađene su i na plućima. Doktori su joj prognozirali najviše pet godina života.

Oni su joj rekli da dođe za šest mjeseci na kemoterapiju, ali je Candice odbila.

Ona je izgubila najbolju prijateljicu Jamie (31) i sestričnu Frankie (13) od raka, a za njihovu smrt krivi kemoterapiju koja je oslabila njihov organizam.

69021_PAY-Candice-Marie-Fox

Britanka Candice, koja je tada živjela u Australiji, prisjeća se tog vremena:

-Imala sam pet godina ili šest mjeseci da se riješim ove bolesti. Odlučila sam da im pokažem da to mogu sama. Počela sam jesti mnogo voća, ponekad sam bila sedam dana samo na voću.

Istraživala je karcinom, pa se počela hraniti isključivo voćem i povrćem.

Najviše je jela ananas zbog bromelaina, za koji tvrdi da ‘jede’ rak, a izbacila je teške obroke. Prestala je koristiti kemijske kozmetičke proizvode i sredstva za „čišćenje“, prestala je pušiti, ali je poduzela i korake da smanji stres u svom životu.

– Stres, kemikalije i životinjski proizvodi hrane rak, tako da sam ih se riješila.

Kada je nakon šest mjeseci otišla na kontrolu, nalazi su potvrdili da se skoro u potpunosti riješila karcinoma.

Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije kaže:

– Ishrana igra važnu ulogu, zajedno s redovnom fizičkom aktivnošću, pozitivnom stavom, pa čak i duhovnosti. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima dobar učinak protiv karcinoma.


18. svibnja 2019 by Dina
Komentari isključeni za NALAZI POTVRDILI, DOKTORI NISU VJEROVALI: ŽENA IZLIJEČILA RAK U ČETVRTOM STADIJU JEDUĆI VOĆE I POVRĆE