NAMIRNICE KOJE ČISTE KRV


cisti krv

Tijekom dana, širok spektar toksina i kemikalija završi u našem krvotoku. To su otpadni produkti koje proizvodi naše tijelo ili kemikalije koje apsorbiramo iz hrane, zraka, kozmetike ili proizvoda za domaćinstvo koje koristimo.

 

Vaše tijelo ima vlastiti sustav detoksikacije. Taj sustav konstantno filtrira krv kako bi se eliminirale štetne komponente i zdravlje održalo na optimalnom nivou. Bubrezi, jetra, pluća, crijeva i koža glavni su sustavi filtriranja. Konzumiranjem određenih namirnica možete pomoći unutrašnjim organima da filtriraju više toksina iz krvotoka i izbjegnete nastanak mnogobrojnih oboljenja. Evo i koje su to.

Češnjak

Češnjak je bogat izvor sumpora, esencijalnog minerala koji organizmu pomaže da eliminira toksine. On stimulira jetru da proizvodi enzime za detoksikaciju koji filtriraju toksine iz krvotoka.

 

Maslačak

Malačak sadrži ogromnu količinu antioksidanasa i fitonutrijenata koji eliminiraju toksine iz probavnog sustava i slobodne radikale. Čaj od lišća ili korijena maslačka stimulira funkcije jetre i pankreasa uslijed čega oni “izvlače” toksine iz krvotoka.

 

Jabuka

Vitamini, minerali i vlakna samo su neki od nutrijenata koje jabuka sadrži. Određene jedinice koja jabuka sadrži stimuliraju proizvodnju žuči i pomažu jetri da se riješi toksina.

 

Cikla

Zbog antioksidanasa i drugih korisnih hranjivih materija, cikla je odlično “oruđe” za zaštitu organizma od slobodnih radikala i stimuliranje jetre za veću eliminaciju toksina iz krvotoka.

 

Peršin

Peršin djeluje kao diuretik koji pomaže bubrezima da “rade svoj posao” i eliminira više toksina putem urina.

 

Mrkva

Mrkva je bogata vitaminima (A, B6, C i K), kalijem i glutationom, proteinom za čišćenje jetre. Za bolji efekt detoksikacije jedite je sirovu, jer kuhanjem dolazi do razlaganja glutationa.

 

Limun

Limun aktivira funkcije jetre koje su odgovorne za eliminiranje toksina. Topla voda i limun, koju je najbolje piti ujutro, pomaže u oslobađanju enzima koji pretvaraju toksine u jedinice rastvorljive u vodi, a koje se lako mogu izbaciti iz organizma putem urina. Pored toga, limun je bogat izvor vitamina C koji je organizmu, između ostalog, nephodan i za proizvodnju glutationa.

 

Bosiljak

Bosiljak podržava bubrege i jetru u eliminiranju toksina. Odličan je za probavu, pomaže kod infekcija te djeluje i kao diuretik uslijed čega pomaže brže i količinski veće izbacivanje toksina iz organizma.


08. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za NAMIRNICE KOJE ČISTE KRV