NEMA ZAMJENE ZA VODU


voda

 

Bar u jednoj stvari se i službena medicina i većina alternativnih pogleda na ishranu potpuno slažu: voda je neophodna ljudskom organizmu u količini od 2 litre dnevno. Razlog za to je vrlo jednostavan: točno 2 litra vode se izluči iz organizma tijekom dana.

 

Možda netko razmišlja na sljedeći način: ako je popio pola litre piva, koka-kolu, ice-kavu voćni sok i pojeo juhu, nadoknadio je na taj način 2 litre tekućine. Danas je prilično uobičajeno da se na takve i slične načine gasi žeđ. Izgleda kao da većina ljudi gotovo sa prezirom gleda na običnu vodu i potcjenjuje je. Ali, kava, alkohol i koka-kola djeluju kao diuretici: oni ne samo da ne nadoknađuju vodu organizmu, već ga prisiljavaju da izbaci još više vode iz sebe!

 

A što je sa juhama, voćnim sokovima i sl? Ni to nije ekvivalentno čistoj vodi. To su naprosto rastvori određenih supstanci u vodi, a rastvori u fiziologiji organizma ne mogu da nadoknade RASTVARAČ. Organizmu je potrebna točno određena količina ČISTE VODE, UNIVERZALNOG RASTVARAČA, da bi mogao da obavlja svoje biokemijske i metaboličke procese.


09. srpnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za NEMA ZAMJENE ZA VODU