Opustite se na prirodan način


Ukoliko imate problema s nesanicom, stresom i tjeskobom, predlažemo da isprobate neki od prirodnih preparata na biljnoj bazi, koji vam mogu pomoći da (barem na neko vrijeme) ublažite ove tegobe.

 

Miris sušene lavande

 

Vrećice od sušene lavande pomažu opuštanju i dobrom snu i idealno mjesto gdje ih možete postaviti prije spavanja je vaš krevet ili jastuk. Ugodan, opuštajući miris koji otpušta sušena lavanda pomoći će vam da brže zaspite.

Vrećice od lavande postepeno gube intenzitet mirisa, redovito ih mijenjajte. Za dodatni efekt možete ukapati na jastuk nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande.

 

Eterično ulje lavande

 

Eterično ulje lavande trenutno opušta, dobro ga je nositi uz sebe, gdje god da krenuli (ukoliko se suočavate s mnogo stresa na radnom mjestu). Dovoljno je ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja na komadić pamučne vate, prisloniti nosu i udisati nekoliko minuta. Ukoliko ste kod kuće, možete koristiti difuzer za eterično ulje ili aroma-lampicu, a za vrijeme zimskog perioda, možete ukapati desetak kapi eteričnog ulja u vodu posudice za radijator. Za dodatni efekt, možete zapaliti mirisne svjećice sa mirisom lavande.

 

Med sa biljem

 

Mješavina meda i tinkture bilja koja ima opuštajući efekt (matičnjaka, kamilice i valerijane) ukusan je način (ukoliko niste “ljubitelj” čaja i udisanja eteričnih ulja) da osjetite sve dobrobiti ovog bilja, koje pomaže pri smirivanju mentalnog i fizičkog stresa organizma.

 

Čaj od valerijane

 

Valerijana je “prirodno sredstvo za smirenje”, pa će vam šalica ovog čaja pomoći da se opustite i umirite, i  da utonete u san. Ukoliko niste u mogućnosti nabaviti čaj od valerijane, možete je potražiti u vidu ekstrakta u kapima.

 


11. siječnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za Opustite se na prirodan način