OTKRIVAMO: Kako da napravite prirodan stick – dezodorans


Ne treba vam puno vremena, sa par osnovnih namirnica koje uvijek imate kod kuće dobit ćete dobar stick-dezedorans, koji ne sadrži u sebi aluminij i druge štetne materije.

 

Sastojci:

– 1 žlica sode bikarbone (dr.Oetkerova jedina ne sadrži aluminij u sebi);

– 2 žlice gustina;

– 1-2 žlice maslinovog ulja (može i kokosovo);

– par kapi eteričnog ulja po želji.

 

Priprema:

U manjoj posudici pomiješajte zajedno sodu i gustin, lagano dodajte ulje i miješajte. Možda vam neće biti potrebne ni 2 žlice. Smjesa ne smije biti rijetka, što je gušća to je djelotvornije! Na kraju umiješajte par kapi eteričnog ulja po želji.

Smjesu možete čuvati u manjoj kutijici sa poklopcem,ili očistite i operite kutijicu od starog stick-deo koju ste potrošili pa lagano žličicom istresite smjesu i onda prstom stiskajte odozgo da se smjesa formira u kutiji. Kad budete koristili stick, bez problema možete odvrtati donji dio da sastav izađe van i biti će  za korištenje.

*Maslinovo ulje možete zamijeniti nekim drugim uljem, ili uopće da ga ne koristite! Kažu da nije obavezan sastojak, ali ćete onda dobiti smjesu u prahu koju morate nanositi i utrljavati rukom ispod pazuha.

Od eteričnih ulja preporučuju se: ulje lavande, limuna, ružmarina… Eterično ulje lavande je odlično, fino miriše a ima jako antimikrobno djelovanje!

 

Posluživanje

 

Poslije tuširanja lagano utrljavanje ispod pazuha! Neugodan miris izazivaju bakterije,a ne znojenje. Ovaj stick-deo vas neće osloboditi znojenja, koža će normalno disati, ali neće biti neugodnog mirisa!

 


17. veljače 2017 by Dina
Komentari isključeni za OTKRIVAMO: Kako da napravite prirodan stick – dezodorans