POBIJEDITE DERMATITIS PRIRODNIM PUTEM


Atopic-Dermatitis

 

Dermatitis je bolest koja je izrazito neugodna kako psihički tako i fizički. To je akutno stanje kože koje uključuje simptome poput upala, oticanja, svrbeža, iritacije i peckanja a ljudi s tankom i suhom kožom skloniji su ovoj bolesti.
Prirodno liječenje dermatitisa

Neovisno o vrsti dermatitisa, postoji puno prirodnih metoda za njegovo ublažavanje ili trajno uklanjanje. Za uspješno liječenje potrebno je krenuti od vlastite unutrašnjosti jer samo vanjsko tretiranje kože većini neće koristiti.

 

U liječenju dermatitisa mogu pomoći:

-čišćenje organizma, posebno jetre ( tinktura jetra- zuc )
-izbjegavanje toksina i alergena
-korekcija ishrane
-kupke u moru ili s morskom soli
-lokalna primjena prirodnih ulja i krema
-izbjegavanje stresa

 

Ishranom protiv dermatitisa

Brojne bolesti modernog doba su uzrokovane nepravilnom ishranom. Naucno je dokazano da ishrana utječe na alergije i dermatitis. Zbog toga u liječenju ovih tegoba preporučuje se posebna antiupalna ishrana.

Takva ishrana uravnotežuje rad imunosustavaa i sprječava ga da izazove još veću alergijsku reakciju. Zato je potrebno da u vaš režim ishrane uvedete što više antiupalnih namirnica i začina. Na prvom su mjestu kurkuma, đumbir, mediteranski začini, biljni čajevi, heljda, obilje voća i povrća te hladno cijedjena ulja kao kokosovo, laneno, konopljino i maslinovo. Jedite hranu bogatu A, C i E vitaminima, omega-3 kiselinama, rutinom, i cinkom, koji su ključni u obrani od dermatitisa.
Izbegavajte brzu hranu, gluten, rafinirane šećere, margarin, rafinirana ulja, proizvode životinjskog porjekla. Eliminirajte unos kave. Već nakon kratkog vremena primjetit ćete bolje raspoloženje i smanjenje neugodnih simptoma dermatitisa.
Filipinski recept

Pržite šaku bijele riže u loncu bez ulja dok ne pocrni kao ugljen. Dodajte 2/3 šalice vode i kuhajte dvije minute. Smjesu nanesite na oboljelo mjesto. Neka bude vruća do granice podnošljivosti. Ostavite jedan do dva sata na koži. Ovaj postupak koji možete primjenjivati do dva puta dnevno.


17. prosinca 2017 by Dina
Komentari isključeni za POBIJEDITE DERMATITIS PRIRODNIM PUTEM