POTPUNO PRIRODNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE VAŠEG DOMA


home-made-natural-cleaning-products-640x352

 

Da bismo bili u skladu sa majkom prirodom i zdravim životom trebali bi izbjegavati sredstva za čišćenje koja su puna štetnih materija, toksina, koji jako loše utječu i na ozon i na naše zdravlje. Svaka domaćica se brine da li će prirodna sredstva uspjeti očistiti i dezinficirati površine u našem stanu. Ipak prije svega trebali bi misliti na zdravlje svoje i sve ostale djece koja će se tek roditi.

 

Čak su neka istraživanja pokazala da zrak u našim kućama može biti i do sto puta zagađeniji od onog vani. Zbog svega toga mi vam predlažemo da probate napraviti vlastito sredstvo za čišćenje koje će biti sigurno za vašu obitelj, na bazi octa.

jedan (1)

 

Ocat je poznat jako dobro za ovakve stvari, znamo da čisti, ubija neugodne mirise i kao takvo se upotrebljava stoljećima. Pošto miris octa nije baš ugodan u sredstvo umiješajte začine, koricu citrusa, i kada se ocat osuši osjetiti će se samo divna voćna aroma.

 

 

 

 

Za ovo sredstvo vam je potrebno:

 

Destilirani ocat
Oguljena kora citrusnog voća
Biljke: timijan, ružmarin
Začini, cimet, anis, klinčić
Ekstrakti
Esencijalna ulja

 

U malo veću teglicu stavite koru od citrusa začine i biljke (kombinacije sami odredite), neka ove mješavine bude do pola teglice, zalijte octom samo toliko da prekrije voće i začine. Zatvorite i pustite da stoji najmanje dva tjedna, a najviše mjesec. Svakih par dana promiješajte sastojke u teglici. Nakon odležanog vremena dobit ćete koncentrat – 1/3 šalice octa, pomiješajte sa 2/3 šalice vode, dodajte koju kap esencijalnih ulja i žlicu dvije ekstrakta, prelijte u plastičnu bočicu sa raspršivačem i koristite.
Možete čistiti većinu površina u vašem domu, izbjegavajte granitne i mramorne površine.


27. ožujka 2018 by Dina
Komentari isključeni za POTPUNO PRIRODNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE VAŠEG DOMA