POUČNA PRIČA: KAKO RASTU JASTOZI?


늘_푸르게_(9)

 

Jastozi su u stvari meke i nježne životinje. Njihovo krhko tijelo raste unutar krutog oklopa. Vremenom tijelo im postane previše veliko za ljušturu u kojoj se nalazi. Oklop koji štiti jastoga od raznih grabljivica postane toliko tijesan i neugodan pa je on prinuđen odbaciti ga. Kada se to desi on se skriva na dnu pod kamenjem, kako bi se zaštitio od riba i grabljivica sve dok mu se ne formira novi, veći i ugodniji oklop.

 

Vremenom mu i ovaj oklop postane tijesan i čim osjeti pritisak i neugodnost, priča se ponavlja iznova i iznova. Poticaj jastozima da rastu je da se osjećaju neugodno i pod pritiskom, kada bi jastog imao dokotra nikada ne bi narastao, jer ako bi se osjećao neugodno doktor bi mu dao lijek i on bi se osjećao dobro. Nikada se ne bi riješio svog oklopa i što je najvažnije nikada ne bi rastao i napredovao.

 

Ukoliko uvijek kada se osjećamo neudobno i pod pritiskom posegnemo za udobnostima ili tabletama kako bi otklonili smetnje, nikada nećemo izaći iz ljusture koja nas sputava.

 

Zapravo moramo shvatiti da kada se osjećamo napeto i neugodno to je zapravo signal da trebamo napredovati i rasti, da iskoristimo nedaće kao okidač za napredovanje i uspjeh.


02. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za POUČNA PRIČA: KAKO RASTU JASTOZI?