POVEĆANJE NIVOA HORMONA NA PRIRODAN NAČIN KAKO BI SE POBOLJŠALA PLODNOST,DR ŠULC


Pitanje

Dragi dr Šulc, imam 41 godinu i moj muž i ja pokušavamo dobiti dijete. Nakon godinu dana pokušavanja (znam da smo kasno počeli, ali smo se vjenčali prije godinu i po dana, ja sam kasni cvijet), još uvijek nismo uspjeli u tome. Napravila sam test hormona i oni su pokazali da mi je nivo hormona nizak (posebno FSH i AMH). To me ne čudi, jer znam da ti nivoi opadaju s godinama, ali viđam mnogo žena koje začnu kasnije u životu, a ja se osjećam vrlo mlado i vodim zdrav način života.

Svakog mjeseca uzimam mješavinu hormona za plodnost i riblje ulje kako bi atmosfera u mom tijelu bila dobra. Prije sam također koristila i vaše proizvode za čišćenje i upravo sam završila čišćenje crijeva. Volim vaše proizvode i vjerujem u njih.

Nedavno sam bila na razgovoru u klinici za plodnost i oni su mi predložili umjetnu oplodnju zbog mojih godina i malog broja jaja. Od četiri hormona na testu, samo dva prethodno spomenuta bila su malo povišena (što nije nemoguće) za prirodno začeće. Želim vjerovati da je sve moguće ako zaista u to vjerujete. Moje tijelo je zdravo, osim što imam mali polip, kojeg planiram otkloniti, jer mi se to čini razumnim, kako bih stvorila najbolji nivo osnove za začeće.

Više mi se sviđa ideja da se začeće desi na prirodan način i uz pomoć prirodnih proizvoda. Osjećam da ovo može uspjeti (ako Bog da).

Čitala sam o vašim preparatima za žene i zanimaju me njihove moguće koristi za ono što pokušavam postići. Moj cilj je da napravim sve što je potrebno kako bih začela dijete na prirodan način.

Moje pitanje je da li mi vaš proizvod za žene može biti od koristi za nivo hormona?

Također, koliko često preporučujete uzimanje ovog preparata?

Svaka povratna informacija bi mi značila. Hvala Vam, dr Šulc, unaprijed zbog znanja koje dijelite i mudrosti u oblasti liječenja na prirodan način.

Odgovor

Draga Keti, ovo nije težak zadatak. Imao sam na stotine pacijentica na svojoj klinici koje su bile starije od tebe, sa nižim nivoom hormona koji stimulira folikule (FSH) i AMH, te koje ni u kom slučaju nisu bile zdravije od tebe, pa su uspijevale ostati trudne, imale su zdrave trudnoće i naposljetku su rađale zdravu djecu.

Savjetujem ti da napraviš sljedeće:

Prvo: Izbaci otpad

Uvijek savjetujem, kao prvo i najvažnije, treba početi sa “5-dnevnim programom čišćenja crijeva”. Crijeva se nalaze oko jajnika, jajovoda, materice i svih dijelova ženskih reproduktivnih organa. Bilo da se radi o bilo kakvoj neravnoteži, bolesti ili poremećaju, ili da žena samo želi biti plodna i zatrudnjeti, najbolje je započeti s tim da su crijeva očišćena, uravnotežena i da pravilno funkcioniraju. U redu, ti si ovo već napravila. Bravo!

Drugo: Ishrana

Tijelo stvara hormone uz pomoć kvalitetne ishrane (ne uz pomoć pice i gaziranih sokova), tako da postoje dva načina da se kvalitetno hraniš. Najvažnije je da počneš sa odličnim programom ishrane. Zdrava biljna hrana će ti opskrbiti dovoljno proteina, kalcija, itd. I također, nabavi sokovnik!

 

Treće: Umjetna oplodnja nije potrebna!

Umjetna oplodnja ima stopu neuspjeha od 87%. Da li ti je ovo itko rekao?

Četvrto: Počni koristiti Žensku formulu.

Uzimaj tri pipete (100 kapi), tri puta dnevno tijekom tri mjeseca. Svaki dan! Ovo je uvijek uspijevalo! Ovo će uravnotežiti tvoje hormone i postat ćeš vrlo plodna.

Keti, iz tvog pisma mogu zaključiti da si razumna, da donosiš velike odluke, da razumiješ moj posao i da si počela s pra­vim programima čišćenja, te da si odličan pacijent. Ne sumnjam da ćeš uskoro zatrudnjeti. Samo zapamti jednu stvar, a to je tvoj muž. Budi siguran da i on jednako kao ti želi djecu, razgovarajte o tome, i budi sigurna da je i on zdrav, i da i on svaki dan uzima Super obrok.

Također, predlažem da i on bude na istim programima koje sam tebi napisao pod brojem pet, ali da koristi Prostatu. Sve ovo doprinijet će stvaranju moćnih i brojnih „dobrih plivača“ – spermatozoida.

Također, trebate oboje znati kad ovuliraš, te imati odnose prije i tijekom tvoje ovulacije (pregledaj sekret svakog dana). Trebaš voditi i menstrualni kalendar i zapisivati datume menstruacije, prvi dan menstruacije, kad misliš da imaš ovulaciju, itd. Ovo će ti pomoći da znaš kad trebate imati odnos. Samo nemojte biti preozbiljni oko svega ovoga, neka vam bude zabavno, neka ovo ne bude samo stroga vježba za pravljenje bebe. Malo se i smijte, a možete i puno!

Konačno, vrlo si u pravu kada kažeš da želiš da se začeće dogodi na prirodan način. Sa umjetnom oplodnjom, siliš svoje tijelo da na medicinski način postaneš trudna, čak i ako ono nije spremno i nije dovoljno zdravo za rađanje bebe. Ovo je dobar recept za katastrofu i često dovede do pobačaja, komplikacija u trudnoći (pre­eklampsija), i do prerano rođenih i bolesnih beba. Vaše tijelo možda ne želi u tom trenutku začeti bebu, jer ima dobar razlog za to, a taj razlog je da niste dovoljno snažni i dovoljno zdravi. Uvijek je najbolje da nam pomognu Bog i priroda, umjesto da idemo protiv svog tijela. Sa umjetnom oplodnjom na medicinski način silite svoje tijelo da napravi nešto od čega vas pokušava zaštiti.

Dakle, jednostavno i logično rešenje, ono koje uvijek uspijeva, jest da budeš snažnija i zdravija, te da uravnotežiš nivo hormona! Kad to učiniš, tijelo će proizvesti prave hormone, ženski organi će oživjeti, zatrudnjet ćeš i imat ćeš zdravu djecu.

Zabavi se i uživaj u toj avanturi… mama!

drsulc.com

 


08. ožujka 2017 by Dina
Komentari isključeni za POVEĆANJE NIVOA HORMONA NA PRIRODAN NAČIN KAKO BI SE POBOLJŠALA PLODNOST,DR ŠULC