PPRIRODNI NAČINI ZA LIJEČENJE UPALE UHA!


Često se borite s upalom uha i tražite prirodne način za liječenje i ublažavanje boli?
Upale uha pogađaju i djecu i odrasle. U većini slučajeva antibiotici nisu potrebni, no postoje i iznimke kada se jedino pomoću njih možete riješiti ove boli i neugode. Osim toga, pretjerano korištenje antibiotika može oslabiti imunitet. Iz tog razloga i stručnjaci savjetuju primjenu prirodnih lijekova i prirodnih načina za liječenje upale uha.

Prirodni načini za liječenje upale uha

 • Topli i hladni oblozi: ljudi često koriste tople i hladne obloge kako bi ublažili bol koja se javlja na pojedinim dijelovima tijela. Isto vrijedi i za liječenje upale uha. Ova metoda sigurna je kako za odrasle, tako i za djecu. Jednostavno stavite topli oblog preko uha i držite 10-ak minuta. Nakon toga, stavite hladni oblog i izmjenjujte postupke. Ako vam više odgovara, možete koristiti ili samo hladni ili samo topli oblog.
 • Tretman kod kiropraktičara: jedna od mnogih prednosti kiropraktičkog tretmana odnosi se na njihovu sposobnost da mogu ublažiti infekciju uha. U nekim slučajevima leđna moždina može biti u nepravilnom položaju, što zapravo utječe na nemogućnostliječenja upale uha prirodnim putem. Osim toga, pogođeni su i živčani kanali koji iz mozga dolaze do tog područja. Sve skupa negativno utječe na cjelokupno izlječenje.
 • Izbjegavajte horizontalne položaje tijela: iako u većini slučajeva jednostavno nije praktično spavati ili odmarati u sjedećem položaju, logika nameće jednostavno obrazloženje: uspravni položaj tijela potiče izlijevanje tekućine iz uha što ublažava pritisak i smanjuje bol u uhu.

Prirodi lijekovi za liječenje upale uha

 • Češnjak i ulje češnjaka: svima je poznato da je češnjak izvrstan prirodni antibiotik, a osim toga, idealan je za ublažavanje boli. I višestruka istraživanja potvrdila su njegova antimikrobna, antivirusna i antigljivična svojstva.
 • Vitamin D: vitamin D poznat je po svojoj sposobnosti jačanja imunološkog sustava, pa se preporučuje boraviti na suncu koliko je moguće. Istraživanja su pokazala kako je to osobito korisno kada je u pitanju liječenje upale
  uha.
 • Maslinovo ulje: maslinovo ulje je pravi prirodni lijek za liječenje upale uha. Nema čvrstih dokaza koji potvrđuju da kapljice maslinovog ulja u slušnom kanalu mogu smanjiti bol. No prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji par kapi zagrijanog maslinovog ulja zasigurno pridonosi uspješnijem liječenju i ublažavanju boli. Ipak, napominjemo da se prije pribjegavanja ovoj metodi liječenja posavjetujete s liječnikom. Osobito kada je riječ o tretiranju upale uha kod djece. Pripazite i na to da maslinovo ulje ne bude toplije od vaše tjelesne temperature.
 • Ulje čajevca: ulje čajevca također ima snažna antiseptička protuupalna i antibakterijska svojstva. Možete ga koristiti umjesto kapi za uši (koje su antibiotik).
 • Đumbir: đumbir je još jedan prirodni lijek koji svatko ima u hladnjaku. Napravite sok od đumbira, zagrijte ga i par kapi nanesite oko vanjskog dijela slušnog kanala.
  Napominjemo da ga nikada ne stavljate izravno u uhu.

Svakako napominjemo ukoliko se upala kroz dan-dva ne smiri, a bolovi i temperatura počnu rasti, obavezno posjetite liječnika radi detaljnije i preciznije dijagnoze.


06. kolovoza 2019 by Dina
Komentari isključeni za PPRIRODNI NAČINI ZA LIJEČENJE UPALE UHA!