PREPOZNAJTE DOMAĆI ČEŠNJAK U 3 KORAKA


Jedan od najmoćnijih i najzdravijih saveznika koje možete odabrati definitivno je češnjak. On je u hladnim mjesecima kralj zdravlja zbog glavnog sastojka alicina, a kako se odlično nadopunjava u mnogim jelima, jedino što još trebate  znati jest kako odabrati onaj domaći. Pri sljedećoj kupovini obratite pažnju na sljedeće.

Znamo da je uvijek dobro birati domaće proizvode organskog porjekla, a zbog njegovog djelotvornog sastojka alicina, posebno je dobro potražiti i što svježiji. Predsjednica udruge Češnjak Mara Čuljak objasnila je kako to učiniti u nekoliko sekundi.

Prvo i najvažnije kod češnjaka jeste da pogledate njegov korijen. Uvozni luk nikada nema korijen, a kod domaćeg je dugačak ili nešto kraći, ovisno o tome da li je podrezan.

Iduće što treba provjeriti je oblik jer domaći češnjak nikada nema pravilan, okrugao oblik.

Treće i jednako važno pravilo je da ga uvijek pomirišete. Koliko god je glavica čvrsto zatvorena, uvijek ćete osjetiti taj poseban, intenzivan miris.

I poslednje, uvijek ga opipajte jer svježi češnjak ne smije biti mekan, posebno kada ga palcem pritisnete pokraj korijena.

Izvor: tportal.hr


28. ožujka 2017 by Dina
Komentari isključeni za PREPOZNAJTE DOMAĆI ČEŠNJAK U 3 KORAKA