Prestala je jesti mliječne proizvode, meso, jaja i šećer – život joj je savršen


Život je puno ljepši ako ga živimo punim plućima, zdravo i bez namirnica koje nam ne odgovaraju, a blogerica Ela Vudvart to je i dokazala. Ela Vudvart (24) je nakon što joj je dijagnosticirano rijetko oboljenje, izbacila prerađene namirnice, šećer, jaja, meso i mliječne proizvode. Nakon toga njezin život se promijenio na bolje, a svojim primjerom danas inspirira mnoge koji su u dilemi kada je riječ o ovako radikalnim promjenama.

Iako joj je u početku bilo jako teško, odlučila je biti uporna u svojoj namjeri i potruditi se da joj jelovnik i bez ovih namirnica bude raznovrstan i dovoljno zanimljiv.

DORUČAK SA CHIA SJEMENKAMA

– 1 banana
– 2 žličice chia sjemenki

Uzmite jednu veću zrelu bananu pa je vilicom ispasirajte. Chia sjemenke prelijte vodom i ostavite oko 15 minuta da nabubre, a zatim ih pomiješajte sa bananom i pojedite.

Nakon nekoliko mjeseci konzumiranja iste veganske hrane, odlučila je proširiti svoje horizonte, i počela malo eksperimentirati. Napravila je blog „Deliciously Ella“, na kojem dijeli svoje recepte i iskustva sa drugima. Ekipa Daily mail-a posjetila je Elu i porazgovarala sa njom o tome kako započinje dan i kako izgleda njezin dnevni meni.

– U ovisnosti o tome kakav me dan očekuje biram i meni. Obično pojedem zobenu kašu sa bademovim mlijekom i maslacem, a dodam i neko voće uglavnom borovnice ili brusnice. Chia sjemenke su također sjajan izbor pogotovo ako se žurite – objašnjava Ela.

Kada je ručak u pitanju, Ela priznaje da uglavnom pojede ostatke od prethodnog obroka ili od jučerašnjeg dana, ali se također ne ustručava grickati između obroka. Sama radi mikseve od ljuskica od kokosa, lješnjaka, badema i kaže da joj ovakva užina nevjerojatno odgovara, ali i dugo drži sitom.

– Večera je moj omiljeni obrok i tada obično napravim neki vege gulaš sa smeđom rižom, čilijem, karijem i drugim zanimljivim začinima koji se fenomenalno slažu sa kokosovim mlijekom, a koje je također vrlo zdravo – ističe Ela.

Kada je riječ o vježbanju, ova mlada blogerica ne forsira sebe da radi nešto što joj pada teško, već se okreće aktivnostima koje je čine sretnom, a po njoj, ovo je pravi ključ za uspeh.

– Obožavam fizičku aktivnost, trčanje i utege, pa se trudim kombinirati te aktivnosti. Nedavno sam pretrčala polumaraton, pa se sada trudim povećati svoju izdržljivost i sljedeći put otići do kraja – kaže ona i dodaje da joj fizička aktivnost pomaže da se oslobodi stresa i da je od neprocjenjive važnosti za psihu.

TAJNA PERFEKTNE KOŽE LEŽI U…

– Slagala bih kada bih rekla da ne postoji razlog zbog kojeg imam lijepu kožu. Jasno je koliko ishrana utječe na ten, a ja se svakako trudim koristiti samo prirodnu šminku i kozmetiku, a vjerujte mi da to puno znači – objašnjava mlada blogerica.

 

 


24. siječnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za Prestala je jesti mliječne proizvode, meso, jaja i šećer – život joj je savršen