PRESTAO JE JESTI SAMO JEDNU STVAR – DANAS IZGLEDA BOLJE NEGO VEĆINA MUŠKARACA


 

Mijnjajući samo jednu stvar u svojoj ishrani ovaj mladić je uspio iz korijena transformirati svoje tijelo. Anthony Walsh oduvijek je bio mršave građe, a sada tvrdi da nikada nije bio jači i zdraviji pošto je izbacio meso iz ishrane. Ovaj 26-godišnjak prešao je na vegansku ishranu prije pet godina iz etičkih razloga, a bio je zapanjen kada je vidio kako je novi način života utjecao na njegovo tijelo i zdravlje. Momak rođen u Newcastle-u nedavno je proglašen za najzgodnijeg vegana Engleske i Irske, a nagradu mu je dodijelila Udruga za zaštitu životinja PETA.

„Da biste dobili mišiće nije potrebno da jedete životinje. Nikada mi nije bilo teško da održavam težinu, ali sam jači i zdraviji nego ikad otkako sam postao vegan“, rekao je Anthony.

Najčešće pitanje koje mu postavljaju jest kako uspjieva unijeti dovoljno proteina.

„Skoro svako povrće, grah, žitarice i orašasto voće sadrže proteine. Ne morate jesti životinje da biste ih unosili. Željezo unosim na isti način kao i krave, preko trave. Mnogo je zdravije da izbjegnete “posrednike“ i da namirnice jedete sa direktnog izvora, a to su uvijek biljke“, objašnjava on.

Uz promijenjen način ishrane Anthony se trudi i vježbati redovito i navodi da mu je, otkako je postao vegan, postotak masti u tijelu na niskom nivou.


30. ožujka 2017 by Dina
Komentari isključeni za PRESTAO JE JESTI SAMO JEDNU STVAR – DANAS IZGLEDA BOLJE NEGO VEĆINA MUŠKARACA