PRIRODNA SREDSTVA IZ KUHINJE PROTIV PERUTI


Perut je veoma čest problem, a uzroka ima zaista mnogo. Srećom, neke sasvim jednostavne stvari koje se mogu naći u svakoj kuhinji mogu pomoći da se problem riješi.

Maslinovo ulje. Perut može biti posljedica toga što je koža na tjemenu suha, a u tom slučaju maslinovo ulje će pomoći. Utrljajte toplo maslinovo ulje u kosu i ostavite ga tako 10-15 minuta prije nego što operete kosu. Također, možete utrljati toplo maslinovo ulje u kožu tjemena prije spavanja i ostaviti ga preko noći, a ujutro isprati.

Biljni jogurt sa biberom. Sameljite dvije žličice crnog bibera i razmutite u šalici jogurta. Utrljajte u tjeme i poslije otprilike sat isperite blagim šamponom. Kad se nanese na tjeme, jogurt smiruje kožu i sprječava dalje ljuštenje, dok biber ima protugljivično djelovanje.Sok od limuna i kokosovo ulje.
Sok od limuna efikasno suzbija gljivice, a kokosovo ulje regenerira kožu. Pomiješajte limunov sok i kokosovo ulje u odnosu jedan prema pet, pa lagano tom smjesom namažite tjeme i ostavite tako 20-30 minuta. Isperite koristeći blagi prirodni šampon. Ovo sredstvo ne iritira kožu, pa se može koristiti redovito.

Prirodan jabučni ocat. Otklanja mrtve ćelije kože koje uzrokuju stvaranje peruti i sputavaju rast korijena kose. Bogato je kalcijem i kalcijevim enzimima koji suzbijaju svrbež.

Đumbir i cvikla. Đumbir može vrlo efikasno pomoći i protiv peruti. Pomiješajte sitno isjeckani đumbir i samljevenu cviklu sa malo vode i utrljajte u tjeme navečer, pa ostavite preko noći. Ujutro isperite.

Češnjak. Posjeduje prirodna antibakterijska svojstva koja pomažu da se uklone bakterije prisutne na tjemenu. Usitnite češnjak i dodajte malo vode da napravite gustu i glatku smjesu. Utrljajte u tjeme i ostavite otprilike pola sata. Isperite kosu blagim prirodnim šamponom.

Naravno, nijedno od ovih sredstava ne djeluje trenutno. U borbi protiv peruti treba biti uporan, baš kao što je i sama perut uporna.


26. ožujka 2019 by Dina
Komentari isključeni za PRIRODNA SREDSTVA IZ KUHINJE PROTIV PERUTI