PRIRODNA SREDSTVA IZ VAŠEG DOMA PROTIV GLAVOBOLJE


 

Stres, manjak sna, alergija, svađa, razni toksini , infekcije… – puno je faktora koji mogu izazvati glavobolju. Na sreću, mnoge glavobolje su privremene i možete ih vrlo jednostavno riješiti bez da posegnete za lijekovima. Pomoći vam mogu sastojci koji se nalaze u vašem domu.

 

1. Čaj od đumbira

Đumbir olakšava glavobolju tako što sprječava sintezu prostaglandina (sastojka masnih kiselina koji izaziva bol djelovanjem na nervne završetke). Đumbir također pomaže u otklanjanju osjećaja mučnine koji često prati glavobolje. Napravite čaj tako da narežete 2-3 cm korijena đumbira i prelijete ga s dvije šalice vode. Pokrijte i pustite da odstoji 30 minuta.

 

2. Čaj od kamilice

Kamilica sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju boli i opuštanju. Vrećicu čaja prelijte kipućom vodom i ostavite 10 minuta. Po potrebi zasladite s medom. Čaj polako popijte na mirnom mjestu.

 

3. Magnezij

Istraživanja su pokazala kako do bolova može doći zbog nedovoljne koncentracije magnezija u mozgu. Namirnice najbogatije magnezijem su bučine sjemenke i  sušene smokve.

 

4. Vitamin B2

Istraživanja su potvrdila pozitivno djelovanje Vitamina B2 na glavobolju i migrenu. Kod ispitanika koji su uzimali 400 mg vitamina B2 (riboflavina) dnevno tokom 3 mjeseca, učestalost glavobolja se smanjila za 59%. Kod osoba koje su uzimale placebo samo za 15%. Vitamin B2 možete pronaći u bademima i sjemenkama sezama.

 

5. Lavanda i paprena metvica

Mnogi prirodni liječnici smatraju kako su nožne kupke snažno sredstvo protiv glavobolje. Njima smanjujete pritisak na krvne žile u glavi. Ako u kupku dodate nekoliko kapi ulja paprene metvice ili lavande, njihova aroma će vas još više umiriti i olakšati bol.


24. prosinca 2017 by Dina
Komentari isključeni za PRIRODNA SREDSTVA IZ VAŠEG DOMA PROTIV GLAVOBOLJE