RECEPTI ZA UKLANJANJE CELULITA


celulit1

 

Ovog ljeta na plaži želite izgledali bolje nego prošle godine? U tom cilju vam mogu pomoći neka od prirodnih rješenja koja vam donosimo. Reč je o uljima i maskama za kožu koje možete kombinirati s masažom i drugim metodama protiv celulita. Naravno da je zdrava biljna ishrana osnovna i bitna u eliminiranju viška masnih naslaga i izbacivanju nataloženih štetnih toksina. Zahvaljujući snažnim prirodnim sastojcima, ova ulja su djelotvorna u smanjivanju i uklanjanju tvrdokornog celulita, uz prakticiranje zdravog stila i načina života.

 

1. Maska za tijelo sa spirulinom i bademovim uljem

Ova maska uklonit će toksine nakupljene ispod kože, zagladiti površinu i smanjiti efekt “narančine kore”. Prirodni sastojci bademovog ulja pomoći će koži da bude nježnija, mekša i elastičnija.

 

Sastojci:

-2 čajne žličice spiruline u prahu

-100 ml bademovog ulja

 

Pomješajte sastojke u glatku smjesu. Utrljavajte je 5 minuta na problematična područja, a zatim ostavite još 20 minuta da djeluje. Isperite s toplom vodom. Ovaj tretman možete prakticirati 1-2 puta tjedno.

 

2. Mirisni jastučići za superbrzo skidanje celulita

Snažni prirodni sastojci ove mješavine biljaka i ulja osigurat će vam brzu detoksikaciju i pomoći ukloniti velik dio celulita u samo 3 tjedna.

 

Sastojci:

-1 čajna žličica cvjetova lavande

-1 čajna žličica ruzmarina

-1 čajna žličica cimeta

-4 dcl bademovog ulja

-sterilna gaza ili pamučna tkanina

 

Na sterilnu gazu ili čistu pamučnu tkaninu stavite lavandu, ružmarin i cimet, te ih zatvorite u jastučić. Bademovo ulje zagrijte na pari i  s njime natopite jastučiće. Ostavite 5 minuta da upiju ulje. Potom ih nježno procjedite. Jastučićima masirajte problematično područje, kombinirajući snažne i nježne pokrete, tijekom 5 minuta. Nakon toga ne ispirite ulje nego ga ostavite na koži. Koristite ovaj tretman 3 puta tjedno.

 

3. Snažna masaža s hranjivim uljima

Kvalitetna ulja u ovoj kombinaciji prirodnih sastojaka protiv celulita osigurat će vašoj koži sjaj, zategnutost i eliminirati vidljivost “jastučića” na površini kože. Ujedno, dubinski će nahraniti vašu kožu, zaštititi od oštećenja i nepravilnosti, potaknuti cirkulaciju i ublažiti crvenilo, osjećaj iritacije i bola na područjima zahvaćenima celulitom.

 

Sastojci:

-30 ml hladno cijeđenog ulja sjemenki grožđa

-3 kapi eteričnog ulja grejpa

-3 kapi eteričnog ulja ruzmarina

-2 kapi eteričnog ulja limuna

-5 kapi eteričnog ulja lavande

 

Pomešajte ulje sjemenki grožđa s eteričnim uljima kako biste dobili jednolično ulje za masažu. Blago navlažite kožu i masirajte zahvaćeno područje 20 minuta, snažnim kružnim pokretima, od gležnja naviše, u kombinaciji s drugim metodama masaže. Možete koristiti i jače pokrete, “štipanje”, pritisak na koži, budući da je riječ o vrlo intenzivnom tretmanu. Ovu metodu koristite 1-2 puta tjedno.


25. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za RECEPTI ZA UKLANJANJE CELULITA