SAVJET, KAKO JE NAJBOLJE SKINUTI VISOKU TEMPERATURU DJETETU?


visoka-temperatura-usred-noci-87 1

Nemojte se truditi da smanjujete djeci temperaturu, jer samo jedan stupanj povišene temperature pokreće  4 puta brže imunitetni sustav, brzinu i vitalnost samih bijelih krvnih zrnaca koji su glavni dio imuniteta čovjeka.

 

Kada čovjek ima temperaturu npr 39°C to znači da se bijela krvna zrnca kreću 64 puta brže, da su 64 puta više mobilnija, pokretljivija i energičnija u borbi sa raznim klicama, patogenima i stranim tijelima… Što je potrebno u borbi protiv bolesti, prehlada itd. Kod ozbilnjih zdravstvenih problema bit u liječenju prirodnim putem jest upravo potaknuti tijelo na borbu odnosno povećati temeraturu – dobijanjem groznice. Ovo se postiže primjenom hidroterapije ,naizmjeničnim tuširanjem – minutu tolpa voda, minutu hladna voda. Na ovakav način se efektivno povećava cirkulacija krvi, vrši se detoksikacija organizma i samim tim se povećava vitalnost našeg imunitetnog sustava.

 

Međutim kod naše djece ukoliko se radi o običnim prehladama i virusnim upalama sasvim je dovoljno istuširati ih prohladnom vodom više puta tijekom dana i to je sve. Nema  apsolutno nikave potrebe za ničim ekstremnim. Treba im davati što vise čajeva, obične vode i prirodno cjeđene sokove ili/i voće bogato raznim vitaminima i mineralima i problem se vrlo brzo rješava.

 

Temperatura sama po sebi obično nije opasna. Veliki broj roditelja misli da svaka temperatura kod djeteta predstavlja ozbiljnu bolest. Međutim, to nije istina. Temperatura je normalna i zdrava reakcija tijela na bolest. Povišena temperatura znak je da se tijelo bori s infekcijom i da imunitetni sustav funkcionira.


22. travnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za SAVJET, KAKO JE NAJBOLJE SKINUTI VISOKU TEMPERATURU DJETETU?