ŠEST NAJBOLJIH NAČINA DA VAM PRORADE CRIJEVA


Evo nekoliko načina da stimulirate crijeva. Ljudi uvijek zaboravljaju na jednostavne stvari koje su naši preci znali. Pacijente obično nagovaramo da potope suhe šljive u vodu. Možete ih potopiti u vodu, staviti ih u blender, dodati sok od jabuke, i za neke ljude, to je sasvim dovoljno. Međutim, većini pacijenata je potrebno nešto što će pokrenuti motor, nešto što će učiniti da crijeva efikasno rade. Ali, postoji šest prirodnih načina da vaša crijeva prorade. Prva stvar je da pijete što više tekućine. Crijeva ne mogu raditi adekvatno bez minimum dvije litre tekućine dnevno. Najbrži način da stopirate vaša crijeva je da budete dehidrirani. Vašim crijevima je potrebna voda kako bi preradila fekalne materije i izbacila ih iz vašeg tijela. Druga stvar je da unosite više vlakana. Vlakna potiču rad crijeva. Mulj ne. Hrana životinjskog porijekla je mulj. Proizvodi od rafiniranog brašna su mulj. Moramo jesti više voća, povrća, žitarica i klica. Ako unosite više vlakana i više tekućine vaša crijeva će mnogo bolje raditi. Što se hrana više unosi u svom prirodnom obliku (što je sirovija), to je djelotvornija. Zatim, tu je prirodna laksativna hrana, poput voća. Voće je odlično. Jabuke, urme, smokve, banane, baš kao i bilo koja hrana koja sadrži tekućinu. Ako imate zatvor, izbjegavajte voće od kojeg dehidrirate, jer ono isisava vlažnost iz vašeg tijela, a trebalo bi da je ima više. Četvrta stvar je da se više krećete. Sama šetnja stvara grčenje crijeva (peristaltiku). Spolni čin stvara peristaltiku. Sljedeća stvar je da imate pozitivne emocije. Morate misliti pozitivno. Ako mrzite sebe, ako ste ispunjeni strahom, to je dobar način da sasvim stopirate crijeva. A posljednja stvar je da koristite ljekovito bilje. Bilje je također hrana. Počnite koristiti ljekovito bilje kako bi stimulirali vaša crijeva.

  1. Unosite više tekućine

Morate piti najmanje dvije litre tekućine dnevno, ako ne i više. Sve ispod dvije litre tekućine dnevno ne daje vašim fekalnim materijama dovoljno hidracije kako bi lako i normalno izašle. Drugim riječima, fekalne materije prelaze težak i dug put pri napuštanju vašeg tijela. Dehidracija je vodeći uzrok zatvora. Najbolja tekućina je čista voda (ne iz špine), biljni čaj i razblaženi sok od voća i povrća.

  1. Unosite više vlakana

Morate jesti hranu sa više vlakana. U namirnicama životinjskog porijekla nema vlakana. Da razjasnimo – nema nijednog vlakna u mesu, piletini, ribi, jajima, mliječnim proizvodima. Jednostavno, vlakna vas tjeraju u toalet. Vlakna se nalaze jedino u hrani koja nije životinjskog porekla. Zato vam treba biljni program ishrane sa dosta vlakana: voće, povrće, koštunjavo voće, sjemenke, žitarice, grah, mahunarke. U njima se nalaze vlakna.

  1. Jedite prirodnu laksativnu hranu 

Jabuke, banane, smokve i datulje su najpoznatiji izvori laksativne hrane (koja potiče pražnjenje crijeva). Da li ste zaboravili na suhe šljive? Svježe, sočno, organsko voće je uvijek bolje od suhog, ali čak i suho voće je od pomoći. Što se tiče smjernice pod broj dva, sva hrana ne-životinjskog porijekla sadrži vlakna, i pomaže da se pokrenu crijeva. Pređite na program sirove biljne hrane za nekoliko dana i nećete morati brinuti o zatvoru, ali ćete morati napraviti mapu svih najbližih kupaona.

  1. Pokrenite vaše tijelo

Svako kretanje potiče peristaltički rad mišića, kontrakciju mišića. Vježbe će ponovo pokrenuti vaša crijeva. Ne govorimo o tome da radite vježbe, već da šetate, dišete, smijete se, trčite, igrate, radite vježbe, plivate, bilo šta, samo se pokrenite.

  1. Pozitivne emocije

Ublažite stres. Stres, strah, i mržnja su snažne emocije koje prouzrokuju da ljudi dobiju zatvor, više nego da su pojeli pet kilograma sira. Morate naučiti da se oslobodite stresa. Više se smijte, naučite neke šale. Tijekom dana, napravite vježbe disanja. Razvijajte pozitivne emocionalne navike i naučite pozitivne emocionalne izraze, poput: „Ja volim sebe,“ i „Volim svoj život.“ Morate naučiti da je sve Bogom dato, i iako se čini da je loše trenutno, to je zato što ne možete vidjeti cjelokupnu sliku. Sutra je ono što vjerujete i radite danas.

  1. Petodnevni program čišćenja crijeva

Nikada ne podcjenjujte moć čišćenja crijeva. Petodnevni program čišćenja crijeva je lak, jednostavan i izuzetno efikasan. Ovim programom ćete sigurno doživjeti dramatične promjene koju su doživjele tisuće pacijenata u svom životu. Oko 80% pacijenata se izliječilo samo uz pomoć ovog programa.

Da ponovimo… nikada ne podcjenjujte iscjeliteljsku moć čišćenja crijeva.

Preuzeto iz knjige „5-dnevni program čišćenja creva“ ; PDF ; štampano izdanje

 


14. veljače 2017 by Dina
Komentari isključeni za ŠEST NAJBOLJIH NAČINA DA VAM PRORADE CRIJEVA