SMOOTHIE ZA SNIŽENJE TLAKA


, Image: 172614692, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

 

Jedno istraživanje Američkog udruženja za srce (AHA) pokazalo je da su osobe sa visokim krvnim tlakom koje su pile pol 1 šalicu mješanog soka od cikle i ananasa dnevno uspjele sniziti tlak. Jedno novije istraživanje preciziralo je da šalica soka od cikle i ananasa dovodi do sniženja tlaka za 11 jedinica u roku od 6 sati.

 

Koliko je nauci poznato, mehanizam djelovanja ovog soka je sljedeći. Cikla sadrži nitrate koji, kad se motaboliziraju u tijelu, doprinose širenju krvnih žila i poboljšanju protoka krvi. Što se tiča ananasa, jedna šalica sadrži 195 mg kalija, i samo 1 mg natrija, tako da to dodatno doprinosi opuštanju mišića i širenju krvnih žila.

 

Dodatno, list celera koji ulazi u sastav smutija čiji recept slijedi sadrži određene materije za koje je naučno dokazano da doprinose sniženje krvnog tlaka.
Dakle, evo kako da napravite prirodni, zdrav smuti od sastojaka koji, naučno dokazano, doprinosi da se snizi krvni tlak.

 

Potrebno je:

½ šalice cikle isjeckane na kolutove,

1 i ½ šalica svježeg ananasa,

¼ šalice listova celera,

1 šalica mlijeka od badema (riže, soje),

½ šalice svježeg soka od naranče

 

Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender i meljite dok ne dobijete glatku, homogenu masu. Ukoliko nastojite da na prirodan način doprinesete svome zdravlju, možete ga piti svakodnevno, pošto ovaj napitak dodatno pomaže detoksikaciji tijela, ublažava upale niskog intenziteta (djelovanje ananasa), doprinosi boljem funkcioniranju mozga i drugo.

 

Izvori:
www.curejoy.com
www.healthy-holistic-living.com
http://homeremedyshop.com
https://draxe.com


29. svibnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za SMOOTHIE ZA SNIŽENJE TLAKA