ŠTO ĆE VAM SE DOGODITI AKO PRESTANETE JESTI SLATKIŠE?


 

Ukoliko želite izbaciti umjetni šećer iz ishrane, vaš organizam biti će vam zahvalan.

Kada govorimo o šećerima koje unosimo u organizam, trebamo razlučiti prirodne poput onih koje se nalaze u slatkom voću od onih industrijski proizvedenih, koji mogu biti dosta opasniji po naše zdravlje. Izbacivanjem industrijski proizvedenih šećera, drastično poboljšavamo naše zdravlje, a ukoliko ste sladokusac, lako ćete to nadoknaditi konzumiranjem voća (i med dolazi u obzir kao prelazna varijanta).

 

Ako se odlučite na taj izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promjene koje će vam se zbog toga dogoditi.

1. Vaša tjelesna težina će se stabilizirati

U početku ćete osjećati veliku želju za slatkišima, ali kada se vaš organizam očisti od šećera prestat ćete osjećati glad i vaša težina će se stabilizirati.

2. Imat ćete više energije

Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže dosta bijelog šećera. Ironično je to što time zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Naime, sav bijeli šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tijela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i umjetnog šećera. Na ovaj način izbjegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osjećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

3. Koža će vam biti zdravija i ljepša

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a savjeti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite bijeli šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savjet osjećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

4. U određenoj mjeri će vam se regulirati rad probave

Naš probavni sustav najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i umjetni šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcioniranju probave. Želudac i crijeva lakše će probavljati sve što pojedete i češće ćete imati stolicu.

5. Prestat ćete osjećati potrebu za konzumiranjem šećera

Vjerovali ili ne, izbacivanje šećera će vam pomoći da se riješite potrebe za slatkišima. Nakon nekog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi vam postati previše slatke, a najviše ćete uživati u okusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima.

 

Recept za 100% zdrav i prirodan krem


06. veljače 2018 by Dina
Komentari isključeni za ŠTO ĆE VAM SE DOGODITI AKO PRESTANETE JESTI SLATKIŠE?