SUNČANJE – PRIRODNI „DOKTOR“Jedan od prirodnih doktora koji nam može pomoći je sunce. Ali, tu moramo biti oprezni mada nismo blizu ekvatora. Ako imate svijetlu kosu, morate paziti više. Ljeti pazite više nego zimi, ali je uvijek dobro da se izlažete suncu.

 

Mnoge koristi možemo imati ako smo vani na suncu. Neki misle da je to samo da bismo pocrnili. To jest prednost, ali nije pravi razlog zašto nam je potrebno da budemo na suncu. Kada se izlažemo sunčevoj svijetlosti, broj naših bijelih i crvenih krvnih zrnaca se povećava, i stvara se dobar izvor D vitamina za naše tijelo, rane na koži brže zacjeljuju, bakterije se uništavaju, znojimo se i izbacujemo otrove iz našeg tijela. To se jako dobro zapaža kod pušača, kad su naizmjenično izloženi toploj i hladnoj vodi. Kad ih zatim zamotamo u bijele plahte, onda iz njih kroz znoj izlazi i nikotin, pa bijela plahta postaje žuto-narandžasta. Tako naše znojne žlijezde izbacuju otrove iz tijela, a boravak na suncu pomaže u tome.

 

Sunce opušta i pomaže rad naših mišića. Zagrijavanjem i naš krvotok postaje bolji i nivo kolesterola se smanjuje. Uvijek je dobro prozore držati otvorene, tako da sunčeve zrake udju u kuću. Ako drveće zaklanja prozore, zrake sunca ne mogu da udju u kuću., ato dozvolite suncu što je god više moguće da udje u vaš dom. Trudite se i vi da se izložite suncu što je moguće više. Naravno, sve to mora biti umjereno.


15. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za SUNČANJE – PRIRODNI „DOKTOR“