SUPERZDRAVE NAMIRNICE BEZ KALORIJA


 

 

sos

 

Ovo su namirnice koje možete jesti bez „grižnje savjesti“!

Ako želite izgubiti koji kilogram, ali tako da se ti kilogrami ne vrate brže nego što su nestali, morate reducirate način ishrane, i trošiti više kalorija nego što unosite. Da, jednostavno je, i da, to svi znaju. Pa ipak, skidanje „viška“ ne ide uvijek baš tako lako. Osim toga, hrana koja ne sadrži previše kalorija često nije naročito bogata hranljivim materijama, ili nas ne zasiti dovoljno i onda završimo grickajući usput šta stignemo jer nas mori nepodnošljiva glad, i tako u krug.

 

Da biste to preduhitrili, birajte namirnice sa popisa koji slijedi – gotovo da i nemaju kalorija, a bogate su hranljivim materijama i veoma su zdrave:

 

Šparoge – Vjerojatno ste ih mrzili kad ste bili mali, ali probajte ih ponovo. Okus nam se sa godinama mijenja, tako da će vam se vjerojatno dopasti, a šalica šparoga ima svega 27kalorija!

 

Prokulice – Šalica sadrži svega 38 kalorija, ovo povrće bogato je fitonutrijentima i ima visok sadržaj vlakana, tako da možete da se najedete prokulica kao čovjek i da vas ne grize savjest zbog toga.

 

Rukola – Ova zeljasta biljka specifičnog okusa bogata je kalijem, vlaknima i vitaminima, a količina koja odgovara jednoj šalici ima svega 4 kalorije.

 

Brokula – Superzdravo povrće, a količina koja odgovara jednoj šalici sadrži samo 31 kaloriju.

 

Cvjetača – Bogat sastojcima koji štite od raka, pun vitamina, a praktično nema kalorija.

 

Kupus – Svega 22 kalorije po šalici.

 

Zelena salata – Možete je jesti doslovno dok vam se ne smuči. Količina koja odgovara jednoj šalici ima samo 5 kalorija.

 

Grejp – Polovica grejpa ima svega 39 kalorija, a ovo voće sadrži i sastojke koje ubrzavaju topljenje masnih naslaga!

 

Paradajz – Činjenica da je bogat likopenom, koji štiti od raka, i to što jedan plod srednje veličine ima samo 22 kalorije čine ovo povrće super izborom za ljetnji doručak, ručak, večeru…

 

Kelj – Količina koja odgovara jednoj šalici sarži svega 5 kalorija.


25. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za SUPERZDRAVE NAMIRNICE BEZ KALORIJA