ZANIMLJIVI OBIČAJI U ISHRANI IZ CIJELOG SVIJETA


indian food in brass bowl

 

Vodimo vas na gastronomsko putovanje oko svijeta kako biste upoznali zanimljive rituale i pravila u ishrani koje koriste ljudi na različitim meridijanima.

 

1. U Etiopiji se naviknite da će svi jesti iz jednog ogromnog tanjura. Ponekad se koriste i posebni tanjuri, ali obroci za cijelu obitelj se služe na jednom džinovskom tanjuru. Dodatni tanjuri se smatraju rasipanjem.

 

2. Ako ste u posjeti nigerijskom plemenu Kagoro, ni ne pomišljajte da spomenete žlicu ukoliko ste žena. Prema riječima Margaret Visser u knjizi The rituals of dinner, žene ne smiju koristiti žlice. “Svi znaju da žlice vode ka pobuni. “

 

3. U Kini slobodno podrignite nakon jela. U ovoj zemlji, podrigivanje je znak zahvalnosti za hranu.

 

4. U Japanu nikada ne stavljajte štapiće u posudu sa rižom. U japanskoj kulturi, ovakvo ponašanje je prihvatljivo jedino na sahranama.

 

5. Na Srednjem istoku jedite samo desnom rukom. Lijeva ruka se u ovom predjelu povezuje se određenim lascivnim, tjelesnim funkcijama, a desna ruka se koristi za jelo i rukovanje.

 

6. Ako ste u Koreji, sačekajte znak najstarijeg člana za početak jela. Počnite sa jelom tek kada najstariji član počne jesti i održavajte njegov tempo jela tijekom obroka.

 

7. Također, nemojte sami sebi sipati piće. Sa druge strane, ljubazno je da sipate piće svojim prijateljima. Zato, pratite i dopunite im piće na vrijeme.

 

8. Na Tajlandu, ne držite vilicu u ustima. Trebali bi koristiti vilicu kako biste stavili hranu u žlicu, a potom jeli odatle.


24. svibnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za ZANIMLJIVI OBIČAJI U ISHRANI IZ CIJELOG SVIJETA