ZAŠTO JE MORE LJEKOVITO?


more1

 

Ako ove godine planirate ići na more, iskoristimo prednosti mora koje je, osim što je odlično za odmor, veoma ljekovito. Evo zašto.

 

Sastav morske vode sličan je ljudskoj krvnoj plazmi pa se ona lako apsorbira u tijelo, jer se tijekom boravka u vodi otvaraju pore. To dopušta koži da upije morske minerale i izbaci štetne toksine iz tijela. Morska voda sadrži obilje elemenata važnih za ljudsko tijelo – vitamina, mineralnih soli, elemenata u tragovima, pa čak i aminokiselina. Kupanje u moru, koje je puno blagotvornih jedinica, aktivira ćelijske enzime potičući samoiscjeljujuće procese.

 

*Morska voda poboljšava cirkulaciju i razmjenu materija u organizmu,  pa čak i nadoknađuje gubitak minerala uzrokovan lošom ishranom i stresom.
* Morska voda ima analgetska i umirujuća svojstva i čak može ukloniti bol iz određenih dijelova, ili cijelog tijela.
* Kupanje u moru pomaže da uklonimo stres, slabosti i posljedice dugotrajnih bolesti.
* Boravak u morskoj vodi povećava pokretljivost kod bolesti koštano-mišićnog sustava kao što su osteoporoza, reumatizam i artritis .
* Poznato je da udisanje morskih isparavanja, posebno rano ujutru, pomaže i kod disajnih bolesti: rinitisa, sinusitisa, kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, faringitisa.
* Kupka u moru djeluje kao tretman ljepote, jer tonira mišiće i proljepšava kožu, pomaže za mršavljenje i smanjivanje celulita.

 

Ako ne možete na more…

… šteta! Ali, dio dobrobiti od boravka na moru možete iskoristiti i kod kuće. U tome vam mogu pomoći kupke i oblozi sa ljekovitim algama i morskim blatom, dodaci ishrani dobiveni od morskih algi i kupke sa morskom solju. Ako patite od alergija ili disajnih tegoba, možete iskoristiti prednosti tzv. slanih soba i uživate u dobrobitima zraka zasićenog mikročesticama morske soli.


09. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za ZAŠTO JE MORE LJEKOVITO?