ZBOG ČEGA JE JABUČNI OCAT SAVRŠEN ZA VAŠU KOSU!?


cham-soc-da-mat-bi-nam.jpg-1.jpg1_

 

Jabučni ocat ima brojna ljekovita svojstva, a može vam pomoći da imate zdravu i sjajnu kosu.

Spektar ljekovitih svojstava jabučnog octa je zaista širok – utječe povoljno na nivo šećera i kolesterola u krvi, potiče mršavljenje, a odlično je i za detoksikaciju. Tu se ne završavaju blagodati jabučnog octa – možete ga koristiti i da kosi i koži glave pružite njegu. Evo zbog čega bi trebalo kosu ispirati jabučnim octom.

 

Regulira pH ravnotežu kose i kože glave
Mnogi komercijalni proizvodi za njegu kose mogu imati negativan utjecaj na kosu i kožu glave i učiniti ih suhim. Ispiranjem kose jabučnim octom vraćate joj idealnu pH ravnotežu.

 

Štiti kutikulu
Rezultat ispiranja kose jabučnim octom može biti glatka, meka i sjajnija kosa. Ocat štiti vlasi kose i spriječava isušivanje i nastanak procvjetalih krajeva.

 

Neutralizira perut, iritaciju kože glave i svrbež
Jabučni ocat ima antibakterijska i antigljivična svojstva koja djeluju blagotvorno na kožu glave.

 

Djeluje kao regenerator
Jabučni ocat može razmrsiti vašu kosu i djeluje poput regeneratora.

 

Potiče rast kose
Jabučni ocat može potaknuti rast kose tako što neutralizira bakterije koje spriječavaju rast kose. Također, ocat potiče cirkulaciju krvi do folikula, te jača korijen.

 

Kako da ispirete kosu jabučnim octom
Najvažnije je da izaberete kvalitetni jabučni ocat, najbolje je organski ocat koji nije pasteriziran. Supstance koje padnu na dno boce octa sadrže korisne enzime, bakterije, pektin i minerale zbog kojih je jabučni ocat odlično za vaše zdravlje. Zbog toga prije upotrebe obavezno promućkajte bocu sa octom.

 

Rastvor za ispiranje
Sastojci: šalica vode, dvije žlice jabučnog octa.
Pomiješajte ocat i vodu i sipajte u bocu s raspršivačem. Ako radite veću količinu, zadržite isti omjer vode i octa. Nakon uobičajenog šamponiranja i ispiranja kose vodom, poprskajte rastvorom kosu i umasirajte u kožu glave. Vodite brigu da vam rastvor ne uđe u oči. Ostavite nekoliko minuta, pa dobro isperite kosu.


31. srpnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za ZBOG ČEGA JE JABUČNI OCAT SAVRŠEN ZA VAŠU KOSU!?