ZDRAV NAČIN DA VAŠ IZGLED BUDE MLADOLIK


izgled

 

Nasuprot botoksu, plastičnoj kirurgiji ili kremama protiv starenja koje preplavljuju police supermarketa, postoji zdrav način da vaš izgled bude mladolik – unošenje više voća i povrća. Evo 6 lako dostupnih biljaka koje mogu pomoći da izgledate mlađe, ali i što je najvažnije da budete zdravi.

 

1. Avokado

Pored toga što je sadrži veliku količinu vitamina E, avokado je bogat antioksidansima koji štite kožu. Avokado pomaže u regeneraciji ćelija kože što omogućava da vaša koža izgleda svježe, dajući joj mladenački ten.

 

2. Orasi

Orasi su bogati vitaminom E i pomažu da vaša koža izgleda sjajno.

 

3. Grah

Grah sadrži dosta vlakana i kalija koji pomažu u reguliranju nivoa kolesterola i tako smanjuje rizik od srčanog udara. Ali, njegova glavna dobrobit za zdravlje je ta što je bogat proteinima.

 

4. Brokula

Brokula je izvrstan izvor vlakana i vitamina C koji ne samo da pomažu u kontroli težine, već pomažu i u borbi protiv bolesti srca. Sulforafan koji je pronađen u brokuli sprječava rast ćelija raka.

 

5. Borovnice

Borovnice su bogate vitaminom C koji pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Borovnice također sadrže određene minerale koji pomažu kontroli starenja. Bogate su kalijem i pomažu u borbi protiv nadutosti.

 

6. Brazilski orah

Brazilski orah je veoma bogat selenom, mineralom koji je odličan u kombinaciji sa vitaminom E za zaustavljanje oštećenja ćelija koje prouzrokuju slobodni radikali. Zbog ove osobine, brazilski orah usporava proces starenja. Brazilski orah ne bi trebalo uzimati više od 2 na dan zbog velike količine masti koje sadrži.


27. lipnja 2017 by Dina
Komentari isključeni za ZDRAV NAČIN DA VAŠ IZGLED BUDE MLADOLIK