ŽIVOTINJSKO (KOŠTANO, STOČNO…) BRAŠNO – „CRKOTINSKO BRAŠNO“


Meat_and_bone_meal


Životinjsko ili stočno (koštano) brašno se tako zove ne zato što je namenjeno za ishranu životinja, nego zato što se pravi od leševa životinja. To je „brašno“ od životinja, a ne životinjsko brašno. Dakle, „stočno brašno“ ne znači brašno za stoku, nego brašno od stoke. Nije ni to slučajno, da je ovome brašnu dato tako nejasno ime. Stoga, samo radi jasnoće, u daljem tekstu ćemo ga nazivati „crkotinsko brašno“.

Postavlja se pitanje – da li je ono što ljudi zovu meso i što jedu, zaista meso? Mora se priznati da izvana gledano zaista izgleda kao meso, međutim unutra ima svega drugog više nego mesa. Proizvođači „mesa“ su godinama bez smetnji vlasti varali narod, da bi došli do profita. Novac je bio u pozadini cijele ove priče. Cilj je bio da se stvori odraslo govedo spremno za klanje, u roku od 6 mjeseci, umjesto za dvije godine. Jedini način da se to postigne, jest da se životinji daju gotovi životinjski proteini kao hrana. I zaista, goveda su narasla za 6 mjeseci do veličine koju normalno dosegnu za dvije godine. Goveda koja su tisućama godina jela isključivo biljnu hranu, dobijala su samljevenu hranu od mrtvih životinja. Po njemačkom zakonu, ako ugine neko govedo ili ovca, ono ne smije da se zakopa niti spali. Mora da se dovede veterinar, plati se neka taksa i životinja se odvozi u tvornice koje melju leševe. Melje se zajedno krv, salo, kosti… – sve. Isto tako, ako u zoološkom vrtu ugine krokodil ili neka druga životinja, ona završava na istom mjestu. Svi psi i mačke koje umiru zbog bolesti, starosti ili agresivnosti, također dospijevaju u ove tvornice. Onda se ta samljevena smjesa kuha u ogromnim kotlovima da bi se uništili mikroorganizmi. Kuha se na temperaturi od 121oC, pod tlakom od 3 bara, i zatim prerađuje. Tako se dobija životinjsko ili „crkotinsko brašno“.

4-27-close-up-corned-beef1

Svi su bili uvjereni da je ovaj proces dovoljan da uništi sve uzročnike bolesti iz ovih leševa. Mi danas znamo da to nije istina. Prione (infektivni proteini, autonomni infektivni partikuli, autonomni u smislu da su u stanju da sami izazovu bolest i prenose je sa jednog organizma na drugi) nije moguće uništiti ni na 1000oC! Goveda koja su bila BSE pozitivna spalili su na 1000oC, a u pepelu ovih životinja još uvijek su bili aktivni uzročnici ove bolesti! Dakle, kuhanje ne pomaže, pečenje ne pomaže. Postoji hipoteza da visoka temperatura ove degenerirane prione čini još opasnijima.


03. travnja 2019 by Dina
Komentari isključeni za ŽIVOTINJSKO (KOŠTANO, STOČNO…) BRAŠNO – „CRKOTINSKO BRAŠNO“